Grad Sunca Trebinje

Kompleks Grad Sunca – odmor, zabava, opuštanje

Grad Sunca je ogroman Kompleks smješten u Trebinju, te pruža vrhunsko opuštanje, odmor i zabavu. Kreiran je tako da vam pruži vrhunsku udobnost kakvi ćete rijetko gdje pronaći, a tu je zabava i za vaše mališane.

Ono što je sigurno jeste da će vas Grad Sunca očarati već na prvi dolazak, a kako to u ovom Kompleksu vole reći – dolazite kao gost ali odlazite kao porodica.

Dakle ovdje možete osjetiti sav komfor, a u nastavku upoznajte detaljnije ovo mjesto. Grad Sunca nalazi se na listi zašto posjetiti Trebinje.

grad sunca
Grad Sunca nalazi se u Trebinju.

Uživajte u ovim sadržajima u Gradu Sunca

U Gradu Sunca pronaći ćete mnogo sadržaja, a tu se između ostalog nalazi  najveći aqua park na Balkanu „Sunčana vrela” što će oduševiti vas, kao i vašu djecu.

Tu možete boraviti u luksuznom  hotelu „SL Panorama“, možete se zabaviti u sportsko-rekreativnom objektu  „SL Olimp” . Tu se nalazi zatvoreni bazen, teretana, multifunkcionalna dvorana, otvoreni i zatvoreni tereni za fudbal, košarku, odbojku i tenis,.

Možete uživati također u wellness-u i spa centru „Galija”, posjetiti etno selo i Varoš čaršiju.

Napravljen za djecu,  tu je dječji park „Dino Park”, sa replikama dinosaurusa koji će odmah oduševiti vaše najmlađe.

Osim toga tu je apartmansko naselje „Bijeli grad”, auto-kamp i koloseum, a u planu su također nekretnine.

Ovo mjesto je definitivno stvoreno za istinske hedoniste, a inače Hercegovina obiluje ovakvim mjestima, pa je popularna lokacija gdje se nalaze divlji konji u Livnu.

Prošetajte Varoš čaršijom u Gradu Sunca

Nešto poprilično novo u Gradu Sunca je Varoš čaršija koja kao da je napravljena za one koji vole čuvati bosanskohercegovačku tradiciju, te boraviti u takvom prostoru.

Kreirana je  da pokaže tradicionalni način života naroda koji su živijeli i žive u Bosni i Hercegovini, Varoš čaršija je mjesto na kojem će posjetioci moći da osjete autentičan bosanskohercegovački duh dok borave unutar njenih prostora. Ova varoš je jedan od ljepših sadržaja koji ćete vidjeti u Gradu Sunca.

Sadržaj Varoš čaršije čine Begova kuća, Knežev konak, kao i brojne zanatske radnje i prodavnice koje nude autohtone sorte hrane i pića.

Godišnji odmor provedite u Hercegovini. Preporučujemo da posjetite Konjic, Jablanicu, Trebinje i Mostar.

U blizini Konjica nalaze se dva mala dragulja selo Džajići koje je poznato po raftingu na Neretvi i selo Glavatičevo gdje možete isprobati najukusniju pastrmku.

Aqua Park  “Sunčana Vrela” u Gradu Sunca

Ako želite kupanje i nezaboravno ljeto Aqua Park zajedno sa ostalim sadržajem u Gradu Sunca nudi nezaboravno iskustvo i ljeto.

Aqua Park „Sunčana vrela”, najveći aqua park na Balkanu otvoren sredinom jula 2017. godine, dio je adrenalinskog sadržaja kompleksa Grada Sunca, te ako želite adrenalinske aktivnosti uputite se upravo na ovo mjesto.

  Manastir Tvrdoš Trebinje

Aqua park inače ima bogat sadržaj pa tu možete vidjeti Bazen omladinsko jezero, roditeljsko jezero, dječje jezero i veliki bazen, koji su  vodene površine koje tokom vrelih ljetnjih dana predstavljaju pravi izvor radosti za za sve koji ovdje dođu. Vreli ljetni dani mogu postati zabavni uz ovaj park.

Vrhunska usluga, čist vazduh, besprijekorno čista voda, prostrane plaže, ljubazno osoblje i bogat prateći sadržaj čine vrijeme provedeno u Sunčanim vrelima nezaboravnim.

Aqua park inače dnevno može ugostiti 2000 posjetilaca, te je  idealno  mjesto za cijelodnevnu avanturu i odmor za cijelu porodicu pogotovo tokom ljetnih dana.

Kreirani da upotpune bogat sadržaj aqua parka i pruže mnogo dobre zabave sportski tereni, barovi, restorani, kao i prateći muzički događaji tu su da svim posjetiocima omoguće odmor iz snova, a da je tako dođite u Trebinje i sami se uvjerite.

Od prirodnih ljepota u BiH posebno se izdvajaju i Plivska jezera.

Tobogani u Aqua parku  Grad Sunca– zabava za cijelu porodicu

U Aqua Parku imate mnogo toboganu koji nude različitu vrstu zabave i adrenalina.

Neki od tobogana su  Black Hole Slide, Free Fall Slide, Big Twister Slide, Rafting  Slide 1, Rafting Slide 2. To su  imena šest velikih adrenalinskih tobogana.

Još šest tobogana za djecu pod jedinstvenim nazivom Kids slides tu su da pruže neponovljiv doživljaj djeci.

Free Fall Slide je otvoreni tobogan, zakrivljen pri dnu. Visina tornja sa koga se spušta je 7 m. Dužina spusta je 22 m. Prosječno vrijeme klizanja 10 sekundi.

Nagib od 40 ̊ je garant za adrenalin. Ugao izlaznog bacanja je 25 ̊. Preporuka je da osoba bude teža od 45 kg i lakša od 110 kg, minimalna visina 1,4m.

Dalje, možete isprobati Black Hole Slide, koji je  ustvari zatvoreni tobogan, zakrivljen pri dnu. Visina tornja sa koga se spušta je 7 m. Dužina spusta je 17 m.

Prosječno vrijeme klizanja je 10 sekundi. Nagib od 45˚ budi visok nivo adrenalina, pa je ovo tobogan za one koji žele malo veću dozu adrenalina tokom vrelih ljetnih dana.

Preporuka je da osoba bude teža od 45 kg i lakša od 110 kg, minimalna visina 1,3 m.

Dva spiralna tobogana su također dio Aqua Parka. Jedan je zatvoreni, a drugi je otvoreni tobogan. Visina tobogana je 24 m.

Ovi tobogani pružaju najveći stepen adrenalina u Trebinjskom Aqua Parku. Prosječno vrijeme klizanja je 23 sekunde, pa je ovo još jedan “adrenalinski” tobogan.

Preporuka je da osoba bude teža od 45 kg i lakša od 110 kg, minimalna visina 1,4m. Pauza u radu tobogana je od 15:00 do 16:00h.

  Selo Glavatičevo  - najukusnija neretvanska potočna pastrmka

Rafting Slide 1 tobogan je tobogan gdje je visina tornja sa kog se spušta  10 m. Brzina tobogana 6,5 m/s. Prosječno vrijeme klizanja 15 sekundi. Spust sa vazdušnim osmicama, dvije osobe. Maksimalna težina je 150 kg.

Rafting Slide 2 tobogan –  visina tobogana 12m. Prosječno vrijeme klizanja 15 sekundi.Spust sa vazdušnim osmicama, dvije osobe. Maksimalna težina je 150 kg.

Posebni Dječji tobogani od kojih je jedan visine tornja 1,9 m. Tobogan koji ima četiri trake za spuštanje. Širina trake je od 0,8 m do 0,6 m. Dužina tobogana, odnosno svih traka je 16 m.

Maksimalna brzina tobogana je 9,6 m/s. Prosječno klizanje traje 15 sekundi.

Drugi Dječji tobogan gdje je  visina tornja 1,9 m. Dužina tobogana 15 m. Maksimalna brzina 7,3 m/s. Prosječno vrijeme klizanja je 8 sekundi. Preporuka je da osoba bude teža od 30 kg i lakša od 100 kg, minimalna visina 1m.

Sudeći po ovim toboganima vama i vašim najmilijima neće nedostajati zabave I adrenalina u ovom parku.

Wellness i spa ugođaj u Gradu Sunca

Ako birate umjesto zabave i adrenalina opuštanje onda je ovo dio za vas. Inače, raskošan wellness i spa centar Galija savršeno je mjesto na kojem možete da okrijepite um, tijelo, dušu i potpuno se prepustite ljetu, uradite nešto za sebe, te se potpuno opustite.

Mirno i luksuzno wellness i spa utočište “Galija” nudi  zatvoreni bazen, đakuzi, saunu, tursko kupatilo, slanu i ledenu sobu, raznovrsne masaže, tretmane lica i tijela i solarijum.

Stručni tim je tu da pruži najkvalitetniju uslugu i pobrine se da doživite jedinstveno wellness iskustvo dok uživate u najboljim tretmanima prilagođenim vašim potrebama.

Nađite vremena za sebe, a mi ćemo se pobrinuti da vam ugodimo i pretvorimo svaku vašu posjetu u nevjerovatnu dozu opuštanja i zadovoljstva.

grad sunca
Wellness i spa centar Galija savršeno je mjesto na kojem možete da okrijepite um, tijelo, dušu.

Zatvoreni bazeni za one koji žele potpunu ugodnost u Gradu Sunca

Zatvoreni bazen „SL Olimp” na raspolaganju je svim  gostima, ljubiteljima plivanja i profesionalnim sportistima, koji žele da se opuste I odmore. U ovom bazenima ćete se osjećati odlično, te su odlična prilika da napunite baterije.

Inače, veličina bazena je 25x12m, a vrsta vode u bazenu je slatka. Također postoji sistem koji vrši automatsku filtraciju vode u bazenu, a bazen posjeduje svlačionice – 5 muških i 5 ženskih.

Osvježenje tokom ljeta možete iskusiti i na rijeci Trebižat.

Igraonica i Dino park  za najmlađe u Gradu Sunca

Sunčana igraonica” je kutak koji pored prijatnog izgleda nudi niz sadržaja kako zabavnog  tako i edukativnog karaktera za vaše mališane.

Ambijent i sadržaji igraonice su kreirani tako da djeca svih uzrasta mogu pronaći svoj kutak zabave i igre, bilo da ste mališane doveli na igru ili želite da proslavite njihov rođendan.

  Bosna i Hercegovina u posljednjim minutama izbjegla poraz od Finske

Najmlađi mogu uživati u zanimljivim lavirintima, penjalicama, bazenu sa lopticama, toboganima, crtanju, igrama sa plastelinom, raznim igrama memorije, slagalicama i mozgalicama.

Dino park je mjesto gdje će se vaši mališani oduševiti, tu mogu upoznati dinosauruse – barem njihove replike, te naučiti ponešto.

Prostor za igru djece je uređen tako da su minimizirani svi  rizici koji mogu ugroziti bezbjednost djece. Igraonica je ispunjena dnevnim svijetlom i redovno se održava kako bi djeca mogla da uživaju bezbrižno u svojim omiljenim igrama.

Potpuna posvećenost djeci je nešto na šta veoma u Gradu Sunca obraćaju pažnju. Uz djecu su uvijek kreativni, pozitvini i odgovorni animatori koji će učiniti sve da vaše dijete izadje iz igraonice zdravo, srećno i veselo.

U Gradu Sunca, dakle, mališani imaju svoja dva omiljena kutka u kojima je zabava zagrantovana.

Dino park u kojem se nalaze replike najstarijih stanovnika planete i Sunčana igraonica, opremljena brojnim rekvizitima za igru i razonodu

Što se tiče Parkova Prirode posjetite Blidinje, također u Hercegovini.

grad sunca trebinje
Dino Park u gradu Sunca Trebinje.

Gdje jesti u Gradu Sunca?

Restoransku ponudu čine restorani Panorama, Menzza i konoba Etno selo. Bogat meni i ukusna hrana spremljena od najkvalitetnijih namjernica, a pod budnim okom najboljih kuvara, upotpuniće vaš boravak u Gradu Sunca.

Luksuzan smještaj u Gradu Sunca i kulturni sadržaj

Grad Sunca vam nudi nekoliko opcija za ugodan boravak i noćenje.

U Gradu Sunca možete birati između nekoliko vrsta smještaja a to su  Hotel SL Panorama 5*, Hotel SL Industry 4*, Apartmani Bijeli Grad, Hotel SL Olimp 3*, SL Hostel, Auto-kamp.

Osim ovoga možete doći u Koloseum gdje se održavaju razni kulturni i zabavni događaji

Sve veća posjećenost Grada Sunca bila je motivacija da se izgradi Koloseum. Namijenjen za održavanje kulturnih manifestacija, koncerata i konferencija.

Ovaj impresivan objekat  dizajniran  je moderno, funkcionalno i u skladu sa namjenom. Objekat je otvoren spektakularnim koncertom klasične muzike koji je održan 6. avgusta 2021. godine.

Grad Sunca je mjesto koje definitivno trebate posjetiti.

Preporučujemo da pročitate:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 2

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka koja radi na medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz Mostara gdje živi i studira.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi