Mostarski.info – Mostarski portal

Mostarski info portal vezan uz grad Mostar s redovnim informacijama i vijestima za sve građane.

Od sada na jednom mjestu možete pronaći sve potrebne stvari iz našeg grada i s nekoliko klikova prvi doći do bitnih vijesti. Kroz razne kategorije portala čitajte sve što vas zanima iz Mostara i okolice.

Mostarske novosti

Najvažnija kategorija za naše građane na portalu Mostarski.info je svakako Mostarske novosti u kojima vam serviramo vijesti i novosti iz Mostara. Kako biste bili u toku s promjenama u našem gradu i bitnim novostima, na dnevnoj bazi vam donosimo sve bitne informacije.

Kategorija Mostarske novosti podijeljena je u nekoliko podkategorija:

U svakoj od ovih kategorija očekuju vas vijesti isključivo iz Mostara, što nas odvaja od mnogih portala koji se deklariraju kao lokalni, a većina vijesti vezana je uz cijelo područje BiH ili čak novosti iz svijeta.

mostar vijesti
Mostarski.info – Mostarski portal

Mostarski servis

Kategorija Mostarski servis na portalu Mostarski.info rezervirana je za bitne informacije vezane uz grad Mostar. U ovoj kategoriji novosti vam donosimo u sljedećim podkategorijama:

  • Konkursi
  • Obavijesti
  • Servisne informacije
  • Važni kontakti
  • Vremenska prognoza

Sve bitne obavijesti i informacije vezane uz Mostar dostupne su u ovoj kategoriji.

Mostarski servis

Mostar je rodni grad mnogih poznatih ličnosti, stoga vam kroz zanimljive priče serviramo informacije o njima i njihovim životima u kategoriji Mostarci. Kategorija je na portalu Mostarski.info je podijeljena na:

  • Dijaspora
  • Glas naroda
  • Istaknuti Mostarci
  • Najpoznatiji Mostarci

Čitajte o životima i uspjesima naših Mostaraca kroz zanimljive kolumne o njihovim životima i radu.

Mostarski servis

Za sve one koji traže informacije o našem gradu rezervirana je kategorija Mostarski info, koja je podijeljena na podkategorije:

mostarski.info – mostarski portal
Mostarski.info – Mostarski portal

Historija Mostara

Mostar je privredno i kulturno sjedište Hercegovine i upravno sjedište Hercegovačko-neretvanskog kantona. Samo ime Mostar dolazi zbog mostova koji su zaštitni znak grada, tj. prema njihovim čuvarima – mostarima. Peti je po veličini grad Bosne i Hercegovine, a ujedno najveći urbani centar Hercegovine.

Mostar je kroz povijest poznat po životu i neki stari arheološki dokazi upućuju na to da je područje bilo naseljeno u neolitiku.

Više od 150 nalazišta u Mostaru svrstavaju ga u veoma važno povijesno naselje, a prvi puta se spominje u Dubrovačkom izvještaju 1452. godine. S današnjim imenom (Mostar) zapisan je 1468. godine u popisu stanovništva Osmanlija te se samim time svrstava u najstarija naselja Bosne i Hercegovine.

Mostar je smješten na jugu BiH, u samom centru Hercegovine.  Najpoznatiji je po mostu u Starom gradu, a nerijetko ga nazivaju i „gradom na Neretvi“. Predstavlja spoj zapada i istoka i grad je koji će vas oduševiti s kulturom i historijom.

Mostarski.info portal donosi vam sve novosti i vijesti iz grada na Neretvi te sve ostale bitne stvari oko naših građana.

mostarski
Mostarski.info – Mostarski portal