Gradonačelnik Kordić čestitao početak nove školske godine

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uputio je čestitku učenicima, prosvjetnim radnicima i roditeljima u povodu početka nove školske godine.

“Drage učenice i učenici danas je početak nove školske godine, važan dan i veliki događaj za sve vas i vaše roditelje, ali i nas kao jednu zajednicu i Grad Mostar. Svima Vama, vašim učiteljicama i učiteljima, profesoricama i profesorima, direktoricama i direktorimaa i svim zaposlenimu školama, želim dobar i sretan početak još jedne školske godine”, istakao je Kordić u čestitci.

Takođe, čestitke je uputio i roditeljima, naglasivšii njihova ulogu u odgoju.

“Ovo je jedan od najsretnijih dana za one koji polaze u prvi razred, ali i njihove roditelje. To je dan koji će zauvijek ostati u sjećanju. Stoga čestitka i njima. Posebno je važna njihova uloga u vaspitanju. Podrška i ljubav koju ćete ponijeti iz svojih porodica, ono je najvrjednije što vam mogu pružiti u savladavanju školskih obaveza i životnih izazova”, naveo je.

Pozivao je sve vozačice i vozače na oprez kako bi i sami doprinijeli sigurnosti prometa i na taj način svakom djetetu omogućili siguran put od kuće do škole i povratak kući.

“Grad Mostar i ja lično, učiniću sve, u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti, da svi zajedno stvorimo što bolje i ugodnije uslove za vaše obrazovanje i odrastanje” poručio je Kordić u čestitci.

Gradonačelnik Kordić čestitao početak nove školske godine Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi