back to top

FOTO: Blagdan sv. Jure proslavljen u Dragićini

U utorak je u Dragićini svečano proslavljen dan sv. Jure, zaštitnika mjesta i simbola hrabrosti i snage.

Mještani su se okupili na misnom slavlju koje je predvodio fra Stanko Pavlović, uz koncelebraciju fra Mile Vlašića i fra Luke Marića.

Nakon liturgijskog dijela, druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom ispred doma, gdje se već tradicionalno okupljaju mještani. Razgovori, smijeh i pjesma ispunili su prostor, dok su se na stolovima izmjenjivale domaće delicije.

Druženje je proteklo u duhu zajedništva, a mještani su još jednom pokazali kako se tradicija i kultura njeguju i prenose s koljena na koljeno. Sv. Jure će i dalje biti simbol koji ih okuplja i vodi kroz izazove svakodnevice, podsjećajući na snagu koja se rađa iz zajedništva i vjere.

Ovaj dan će ostati upisan u sjećanjima kao još jedan prekrasan primjer kako se u Dragićini čuva i slavi baština predaka, s nadom da će buduće generacije nastaviti ovu lijepu tradiciju.

foto: blagdan sv. jure proslavljen u dragićini

foto: blagdan sv. jure proslavljen u dragićini foto: blagdan sv. jure proslavljen u dragićini foto: blagdan sv. jure proslavljen u dragićini foto: blagdan sv. jure proslavljen u dragićini

Post FOTO: Blagdan sv. Jure proslavljen u Dragićini je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas