Via Dinarica: Završetak radova na projektu između UNDP-a i Grada Konjica

” Cilj ovog projekta, osim unapređenja infrastrukture i turističke ponude, jeste i unapređenje ruralnog razvoja turizma i promocija staza Via Dinarice”, poručio je između ostalog gradonačelnik Osman Ćatić.

Šefica ureda UNDP za Hercegovinu Božena Kaltak i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić na Boračkom jezeru na plaži Prenj su otkrili informativnu tablu, kojom je ozvaničen završetak radova u sklopu projekta Via dinarica.

Obilježavamo završetak radova na Boračkom jezeru koji je kruna naše saradnje sa Gradom Konjicom u protekle tri godine u sklopu projekta Via dinarica. Sufinansirani su sa Gradom Konjicom ne samo radovi na Boračkom jezeru, nego i nekoliko projekata za poduzetnike, za razvoj turizma u prirodi, povezivanje poljoprivrednih proizvodača sa turističkom ponudom Konjica. Sve to je realizovano u sklopu velike Via Dinarica inicijative, brenda turizma u prirodi, gdje Konjic zauzima jedan važan dio, jer se po svojoj geografskoj poziciji nalazi u samom središtu i zbog svojih prirodnih i kulturnih predispozicija je područje koje je nezaobilazno na Via Dinarica ponudi, rekla je Božena Kaltak.

Via Dinarica: Završetak radova na projektu između UNDP-a i Grada Konjica

Cilj ovog projekta, osim unapređenja infrastrukture turističke ponude, jeste i razvoj ruralnog turizma, te promocija staza Via Dinarice, I na ovaj način ozvaničavamo završetak ovog, a nastavak drugih projekata na unapređenju turističke ponude grada Konjica, izjavio je gradonačelnik Ćatić.

– U skopu projekta smo afaltirali oko 350 metara puta koji je uništen u poplavama, te smo izgradili propuste na toj dionici prema brdskom dijelu Prenja. Također, uradili smo novu pješačku stazu u dužini 450 metara koja je povezivala lokalitet glavne plaže sa Borašnicom, odnosno kompletnu pješačku stazu oko toga, postavljene su klupe, ponton, veći broj kanti za otpatke. Uz ovaj projekat, uz ranije aktivnosti koje su realizovane na Boračkom jezeru, zaokružuje jedan investicioni ciklus na ovom lokalitetu i da je vrijednost ovog projekta bilo oko 100 hiljada KM, a u projektu su učestvovali Grad i ostali finansijeri, rekao je pomoćnik gradonačelnika u Službi za prostorno uređenje, građenje i obnovu Esad Omerović.

via dinarica: završetak radova na projektu između undp-a i grada konjica
Via Dinarica: Završetak radova na projektu između UNDP-a i Grada Konjica

Omerović je još kazao da su u toku pripreme za postavljanje javne rasvjete na pješačkoj stazi , odnosno da je u toku postupak javne nabavke stubova i rasvjetnih tijela, koji se realizuje kroz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

radiokonjic.ba

23.06.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

Popularno danas