back to top

9 vatrogasaca iz Konjica uspješno završilo obuku u Sjevernoj Makedoniji

EU IPA program “EU podrška prevenciji poplava i upravljanje rizicima šumskih požara u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj-IPA FF”

Grad Konjic zajedno sa Općinom Nevesinje bio je predstavnik  BiH u Sjevernoj Makedoniji u gradu Skoplju gdje su prisustvovali vježbi svih struktura Civilne zaštite, na koji način se prima i šalje pomoć. Za naš portal o obuci konjičkih vatrogasaca govorio je Husein Hodžić, pomoćnik gradonačelnika u Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica.

“Mi smo na ovu obuku  poslali 9 pripadnika Službe za Civilnu zaštitu i vatrogastvo, odnosno vatrogasne jedinice koji su boravili od 18. do 21. marta u Skoplju. Zajdeno sa Nevesinjem predstavljali su BiH te uvježbavali način gašenja šumskih požara zajedno sa ostalim učesnicima iz Turske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Kosova i  Makedonije. Iskustvo i znanje koje su tu stekli značit će im puno u narednom periodu jer znamo da mi ovdje na području grada Konjica imamo dosta šumskih požara, a upravo su takve aktivnosti bile nekoliko dana u Sjevernoj Makedoniji. Ova obuka će možda najviše značiti  novim vatrogascima koji su bili na ovoj vježbi”-zaključio je Hodžić.

9 vatrogasaca iz Konjica uspješno završilo obuku u Sjevernoj Makedoniji

Iz ovog projekta kojeg je vodila Italijanska nevladina organizacija “CIMA”, zajedno sa Ministarstvom sigurnosti BiH i Federalnom upravom civilne zaštite dobijena je donacija u vidu opreme, u vrijednosti oko 90 hiljada KM, istaknuo je Hodžić.

radiokonjic.ba

25.03.2024.

radiokonjic.ba

Popularno danas