Upriličen susret duhovnih zvanja koja potječu iz župe Solakova Kula

Crkva u selu Bare, koja pripada župi Solakova Kula, u srijedu, 29.juna, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, kada slavi svoga naslovnika, je bila mjesto okupljanja velikog broja vjernika i gostiju jer je upriličen susret duhovnih zvanja koja potječu iz te župe.   Ovom događaju je prisustvovao i monsinjor Pero Sudar, koji je rođen u Barama, koji je sada u penziji, a bio je jedan od pomoćnika biskupa Vrhbosanske nadbiskupije.  Don Marin Marić, župnik župe Obri i Solakova Kula, kazao nam je da je ponosan što je imao priliku da prisustvuje ovom događaju, čiji su učesnici pokazali kako se voli rodna gruda.

– “Cijeli Grad Konjic, a posebo taj dio Neretvice, je bogat iz mnogo aspekata, a posebno je bogat iz tog duhovnog aspekta. Mnogo duhovnih zvanja je iz župa Obri, Solakova Kula i Žitače, a mnogo ljudi, muškaraca i žena, je odlučilo biti saradnik božiji iz bilo koje religije. To je bogatstvo jednog naroda, jer jedino gdje se Bog poštuje, može biti duhovnih zvanja” – izjavio je don Marin Marić.

Upriličen susret duhovnih zvanja koja potječu iz župe Solakova Kula

Smisao svega toga je pokazati ljudima kako se voli rodna gruda, kako se majka voli, i kako se majka nikada ne smije zaboraviti, rekao je don Marin Marić, istaknuvši da je župa Solakova Kula, jedna od rijetkih u Vrhbosanskoj biskupiji koja okuplja svoja duhovana zvanja, svećenike i časne sestre.

  Igralište na Vardi je popularno mjesto okupljanja konjičkih dječaka i djevojčica

Program je započeo 28.juna 2022.godine, a na svetkovinu, sv. Petra i Pavla, 29.juna, slavljena je svečana Sveta misa kojom je predsjedao biskup Sudar, a propovijedao je don Slavko Rajič, koji je također rođen u ovoj župi.

Dogovoreno je da sljedeći susret bude na Ilindan slijedeće godine u župi Solakova Kula.

radiokonjic.ba

01.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi