Uprava Elektroprivrede HZHB u širokom luku zaobilazi općinu Prozor-Rama

Javno poduzeće Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar u širokom luku zaobilazi općinu Prozor-Rama i to ne samo kada je riječ o zakonom predviđenim plaćanjima ovoj općini, nego i kada je riječ o radnim sastancima s vodećim ljudima u općini.

OPĆINA PROZOR-RAMA DOBILA JOŠ JEDNU TUŽBU PROTIV ELEKTROPRIVREDE

Sami su se pohvalili kako Članovi Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar predvođeni generalnim direktorom mr. sc. Marinkom Giljom prošli tjedan posjetili su općine u HNŽ-u. Radni sastanci održani su s vodećim ljudima općina Stolac, Ravno, Čapljina, Čitluk i Neum. Teme sastanka (obilazaka) odnosile su se na svakodnevno poslovanje Elektroprivrede HZ HB u tim općinama (gradovima). Načelnici/gradonačelnici iznijeli su svoje probleme i potrebe vezane za tu suradnju osobito kada je riječ o ulaganju u distribucijsku mrežu, tj. proširenje distribucijskih kapaciteta. S obzirom na to da je posljednjih godina izražen interes za izgradnju fotonaponskih elektrana, jedna od tema sastanka bila je izgradnja novih proizvodnih objekata, posebice onih koji bi izvodila Elektroprivreda HZ HB jer su u fazi intenzivne pripreme na izradbi projektne dokumentacije i ishođenju svih potrebnih dozvola za izgradnju sunčane elektrana EPHZHB 1, koja se nalazi na području gospodarsko-proizvodne zone Dubrava 2, u Hodovu, kod Stoca.
Generalni direktor Elektroprivrede HZ HB d.o.o. Mostar mr. sc. Marinko Gilja izrazio je spremnost u rješavanju problema i potreba na obostrano zadovoljstvo istaknuvši da će osim redovitoga izvršavanja svih obveza koje poduzeće ima prema društvenoj zajednici, uvijek biti na raspolaganju, podupirati i graditi kvalitetnije odnose na načelima transparentne i korektne poslovne suradnje, posebice s lokalnom zajednicom.

Kada su u pitanju plaćanja zakonskih obveza prema općini Prozor-Rama onda se to uvijek odgađa do brojnih sudskih presuda, a plaća se s kamatom. Ovdje se može jednostavno zaključiti da općina Prozor-Rama nije ničija, jer u njoj vlast nema HDZ BiH ili neki od njegovih satelita.

Nakon nedavne prvostupanjske presude za određana dugovanja općini Prozor-Rama poslali smo upit EP HZHB i to 14. studenoga 2022. godine slijedećeg sadržaja:

Poštovani, molimo Vas odgovore na sljedeća pitanja:

1. Koji je Vaš komentar na presudu Općinskog suda Mostar u tužbi općine Prozor-Rama?

2. Zašto se čekaju sudski procesi pa tek onda plaćanje prema presudama?

3. Hoće li netko odgovarati za plaćanja s kamatom jer to nanosi štetu Javnom poduzeću EP HZHB?

Hvala! 

Javnost ćemo obavijestiti kada i ako dobijemo odgovor na ova postavljena pitanja.

Nažalost, nije samo EP HZHB koja zaobilazi ovu općinu, tu su i mnoge druge razine vlasti, čast izuzecima kojih je jako malo.

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas