U subotu obustava saobraćaja u Konjicu

Atletski klub „Pace“ iz Konjica i ove godine organizuje „Konjički noćni cener“, utrku koja će prvog vikenda u julu, tačnije u subotu, biti održana u našem gradu. Zbog održavanja iste, pojedine saobraćajnice u samoj jezgri grada će biti zatvorene za saobraćaj vozila. Rukovodilac operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić govorio je za radiokonjic.ba o tome.

 „Saobraćaj će biti obustavljen u subotu 02. jula u periodu od 19:30  do 20:30 sati na relaciji Stara čaršija (od stare ćuprije)- Zuke Džumhura – Tuščica- Trbića polje (most Bijela) i na relaciji Gradski stadion Igman- pravoslavna crkva Donje Selo u istom vremenskom periodu“, kazao je Kadić.

Na dan obustave saobraćaja na ovim dionicama, Policijska uprava Konjic će vršiti kontrolu navedenog režima saobraćaja.

„PU Konjic će pored redara koje je organizator obavezan da angažuje, na pojedinim dionicama na onim raskrsnicama i ključnim tačkama postaviti policijske patrole koje će obustaviti saobraćaj u navedenom periodu“ dodao je Kadić.

Prisjećajući se proteklih godina, Kadić ističe kako nema sumnje da će se stvoriti i ove godine određene kolone vozila pogotovo glavna raskrsnica iz područja Boračkog jezera, ali da su tu službenici Policijeske uprave Konjic koji su zaduženi uz redara da vrše kontrolu navedenog režima , te uputio apel  učesnicima u saobraćaja, da ukoliko ne bude  službenika na cesti, da se poštuju redari koji će biti akreditirani od strane organizatora utrke.

  UNDP i Odred izviđača „Neretva“ Konjic: Avanturistički kamp za djecu i mlade

“Stvore se određene kolone, kada se u saobraćaj pusti ova glavna raskrsnica koja se sigurno nagomila iz pravca Boračkog jezera, u raskrsnicu uđe policijski službenik i reguliše to, da se ne bi stvarali ti čepovi na semaforu i kroz ulicu Maršala Tita“.

Svi učesnici u saobraćaju koji se nađu na ovim dionicma u subotu 02.07.2022. u periodu od 19:30 do 20:30  se mole za strpljenje i oprez, poručio je Rukovodilac operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić.

radiokonjic.ba

29.06.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi