Talentovani Erol Begić – Nane, trinaestogodišnjak iz Konjica

Želio bih da svako dijete živi u miru i da ostvari svoju budućnost i svoje snove. Zato bih zamolio odrasle da nam to dozvole” poručio je Erol govoreći o autorskoj pjesmi “Molim te svijete”

Erol Begić – Nane, trinaestogodišnjak je iz Konjica koji živi muziku, pjeva, piše tekstove, komponuje, dopire do srca svih koji su ga imali priliku poslušati i upoznati. Pjesmu “Molim te svijete” koju je napisao, pregledalo je i poslušalo skoro 200 hiljada osoba za samo nekoliko dana. Pjesma “ Molim te svijete” već je sada bi se mogla nazvati himnom djece grada Konjica, ali i cijelog svijeta.

Erol Begić – Nane

Nakon što je objavljen snimak na društvenim mrežama, pjesmu je izveo i u sklopu svečanosti povodom Dana državnosti u punoj sali Narodnog univerziteta u Konjicu.

Za pjesmu će uskoro biti snimljen i video spot budući su kvalitet i poruku koju nosi mnogi prepoznali te odlučili dati i konkretnu podršku kako bi stihove moglo poslušati što više osoba.

Kako poručuje Erol Begić, muzikom i stihovima ove pjesme nastojao je poslati glasnu i jasnu poruku svijetu:

“Napisao sam pjesmu o ratu jer sam na društvenim mrežama gledao snimke o stradanju djece. Želim da sva djeca žive u miru i da imaju svoja prava, ponekad me boli što odrasli ljudi zaborave na dječiju istinu, empatiju i emocije” – kazao je Begić.

Erol Begić- Nane ood svoje treće godine počinje sa prvim nastupima, pjevanjem i sviranjem u dječijem horu a onda i Osnovnoj muzičkoj školi s pravnom javnosti Rezonanca. Sada se ozbiljnije bavi muzikom, komponovanjem i glumom. Učenik je  JU “Prva osnovna škola” Konjic a njegova razrednica Sada Korić o njemu kaže:

talentovani erol begić - nane, trinaestogodišnjak iz konjica
Erol Begić sa razrednicom Sadom Korić

“Erol voli da piše pjesme i da glumi. On je aktivan u školskim sekcijama, u velikom horu i horu Ilahija i kasida. Također, aktivan je i u dramskoj sekciji. On svojom pjesmom ulijeva nadu i vjeru za bolje sutra, za sve nas. Uskoro slijedi i snimanje spota ali o tome ćemo kad taj projekat bude gotov” – navela je Erolova razrednica.

Erol Begić kroz pjesmu poručuje da djeca zaslužuju mir, zaslužuju biti sigurna, pažena i voljena:

“Moja poruka djeci je da ne odustaju od svojih snova i od svojih ciljeva uprkos svim ratovima koji se dešavaju sada u svijetu. Moja poruka je sadržana u pjesmi koju sam napisao, želio bih da svako dijete živi u miru i da ostvari svoju budućnost i svoje snove. Zato bih zamolio odrasle da nam to dozvole.”

Poruka trinaestogodišnjaka iz Konjica je snažna “Molim te svijete, čuvaj svako dijete, ne daj da stalno ratovi nam prijete”, a da li svijet čuje poruku?

Pjesmu možete poslušati u linku ispod

Autorska pjesma Erola Begića – Naneta

radiokonjic.ba

28.11.2023.

amra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Popularno danas