SIN Neretvica u okviru „Dana Neretvice 2022.“ organizuje „Izlet od ušća do izvora Neretvice“ u nedjelju, 21. avgusta 2022.

SIN Neretvica ovaj događaj organizuje u saradnji sa UG Pusti me da tečem, LD Neretvica, UG Brusnica, Planinarskom sekcijom Neretvica i UG BUK, uz podršku Grada Konjica i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Ovim manifestacijama pokušavamo da skrenemo pažnju na prirodne ljepote ali i očuvanje prirode

Atif Turak

„Start izleta je planiran u 9:00h na Spomen obilježju u Buturović polju. Ruta kretanja je: Buturović Polje – Parsovići – Duboki potok – Izvor Neretvice – Zec planina, to je odredište gdje ćemo vršiti sportske aktivnosti i ručati. Ušće Neretvice je 276 mnmv, izvor je na 1510 mnmv, a jezero 1689 mnmv, dužina rute  je  oko 35km i pogodna je samo za terenska vozila“ – kazao je Atif Turak, koordinator ove aktivnosti.

Atif Turak i Amar Perva

„Preporučujemo svim učesnicima da se adekvatno obuku s obzirom na najavljeno kišovito vrijeme. Učesnici moraju poštovati vođu puta, moraju se kretati samo označenim putevima i stazama, kako ne bi narušili prirodu i prirodni ambijent te ljekovito bilje od kojeg živi naše stanovništvo“ – kazao je Amar Perva, član LD „Neretvica“.

„Očekujemo veliki broj učesnika na izletu. Najveći broj učesnika na izletu zabilježen je pretprošle godine, oko 100 učesnika. Vremenske prilike ne bi trebale biti problem, u slučaju kiše svi učesnici će imati adekvatno sklonište. Za najbolje imamo obezbjeđene nagrade, kako novčane tako i diplome.” – dodao je Perva.

  Na Boračkom jezeru počeo Kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH “Čuvari humanosti”

radiokonjic.ba

18.08.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi