Radovi u ulicama Luka, 4.Muslimanske i Civilnih žrtava rata 

Radovi na asfaltiranju lokalnih puteva na području Grada Konjica teku planiranom dinamikom. U skladu sa predviđenim finansijskim iznosima u Budžetu Grada Konjica, pristupa se izvođenju radova u ulicama Luka, 4. Muslimanske i Civilnih žrtava rata. 

Već neko vrijeme u toku su radovi na sanaciji puta u naselju Luka, a nakon asfaltiranja ove dionice radovi se nastavljaju i u drugim djelovima grada, izjavio je Esad Omerović, pomoćnik načelnika za prostorno uređenje građenje i obnovu.

– „U ulici Luka aktivnosti na izdizanju šahtova se završavaju, a preostao je još dio na završnom prespajanju dijela kanalizacije. Instalacije su ranije rađene kroz kanalizacioni kolektor, a ostao je jedan dio koji se radi ovih dana, jer ranije to nije bilo moguće. Vršena je i zamjena vodovodnih cijevi na tom dijelu, tako da su se stekli uslovi da u narednim danima bude postavljen asfalt, a sve bi to u ulici Luka trebalo biti završeno do 15.jula“- izjavio je Omerović za radiokonjic.ba.

Nakon završetka ovih, trebali bi uslijediti radovi i u ulicama 4. Muslimanske i Civilnih žrtava rata, a u sklopu ovih aktivnosti prioriteti su u budućnosti i radovi u naselju Pleha, kao i u Koloniji izjavio je Esad Omerović, podsjetivši da su to aktivnoti koje je usvojilo Općinsko vijeće Konjic.

Omerović je poručio građanima da budu strpljivi jer su vremenski uslovi teški, i zbog izrazito visokih temperatura vazduha neophodno je zaštiti radnike angažovane na ovom projektu.

  Umirovljenici traže novo povećanje najnižih mirovina: “Na putu smo da doživimo hladnoću i glad, kao i tijekom rata”

radiokonjic.ba

07.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi