PD “Borašnica” Konjic organizuje pohod na Bobovac

Pohod se organizuje povodom obilježavanja Dana državnosti BiH

Kao i prethodnih godina povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine 25. novembra, PD “Borašnica” Konjic organizuje pohod na Bobovac, a i ove godine veliki je odziv zaiteresovanih za ovaj pohod kazao je za radiokonjic.ba predsjednik PD “Borašnica” Rasim Nuhić.

Predsjednik PD “Borašnica” Konjic Rasim Nuhić

“PD “Borašnica” je organizator pohoda na Bobovac, te u skladu s tim snosi troškove prijevoza. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, a kao i svake godine, tako i ove imamo veliki broj zainteresovanih učesnika. Mislim da nismo mogli izabrati bolje mjesto kako bi oblježili Dan državnosti. Mi kao planinari i patrioti ove države, želimo da bar na ovaj način simbolično posjetimo taj grad i da se prisjetimo histroijskih trenutaka, da odamo čast našoj domovini na jedan od najznačajnijih praznika. Grad Bobovac kao kraljevski grad želimo da posjetimo taj dan” – kazao je Nuhić.

Pravac putovanja je Konjic – Kakanj – Kraljeva Sutjeska. Tura je kondiciono i tehnički nezahtjevna, ali ipak je potrebno obezbijediti standardnu planinarsku opremu koja je prilagođena vremenskim uslovima, kao  i hranu i piće.

“Vodiči ovog pohoda su Stanišić Baja Braco i Nuhić Mirzo, a prijave su u toku. Potrebno je imati udobnu obuću, tura nije teška, ali udobna obuća je poželjna kao i fizički da možete podnijeti 2-3 sata pješačenja. Preporučujemo adekvatnu odjeću za zaštitu od kiše i snijega” – naveo je Nuhić.

Polazak na planinarski pohod planiran je u 7 sati i 30 minuta sa platoa TC Bingo. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na kontakt telefon vodiča, Nuhić Mirze 061 969 299, povratak je planiran u večernjim satima.

radiokonjic.ba

23.11.2023.

radiokonjic.ba

Popularno danas