Općina Prozor – Rama • JAVNI poziv za odabir korisnika za revitalizaciju voćnjaka šljive na području općine Prozor-Rama za sadnju 2022. godine

općina prozor - rama • javni poziv za odabir korisnika za revitalizaciju voćnjaka šljive na području općine prozor-rama za sadnju 2022. godine

08.06.2022. 07:39

JAVNI POZIV
za odabir korisnika za revitalizaciju voćnjaka šljive na području općine Prozor-Rama za  sadnju 2022. godine

 

  1. PREDMET JAVNOG POZIVA

Temeljem Programa utroška sredstava za razvoj poljoprivrede sa kriterijima raspodjele broj; 01/1-11-878/22, raspisuje se Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odabir korisnika za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji, podizanje nasada šljive kroz Projekt revitalizacija voćnjaka, na području općine Prozor–Rama za jesenju sadnju 2022. godine. Realizacija Projekta će biti preko Ekološke udruge poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača „Eko plod“.

  1. KORISNICI SREDSTAVA

Korisnici sredstava mogu biti; OPG, fizičke i pravne osobe (obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poduzeća, zadruge i obrti) sa područja općine Prozor-Rama i koji ostvaruju poljoprivrednu proizvodnju na području Općine.

  1. AKTIVNOSTI POTPORE ZA PODIZANJE NASADA

Potporu poljoprivrednoj proizvodnji, podizanje nasada šljive, dodjeljivat će se poljoprivrednim proizvođačima u sadnom materijalu na području općine Prozor –Rama, koji ispune uvjete i to za podizanje nasada od 0,1-0,2 ha. Ukupna površina koja se planira zasaditi za jesenju sadnju 2022. godine je 20,0 ha.
Potpora odabranim korisnicima projekta biti će kroz:
 
Osigurana financijska sredstva Općine Prozor-Rama za:
– nabavku sadnica šljive, od 0,1-0,2 ha (maksimalno 50 komada po 0,1 ha)
 
Osigurane agrotehničke i stručne mjere:
– analiza tla
– organizacija stručnih predavanja
– monitoring projekta
 
 Udruga „Eko plod“ će vršiti operativni dio projekta kroz:
– zaprimanje zahtjeva-prijava od strane zainteresiranih poljoprivrednika,
– pružanje savjetodavnih usluga
– praćenje realizacije Projekta,
– pomoć pri apliciranju za poticaje od drugih razina vlasti.
 

  1. UVJETI ZA SUDJELOVANJE I POTREBNI DOKAZI
  Općina Prozor - Rama • NAJAVA PREZENTACIJE I RAZGOVORA O UČENIČKOM STIPENDIRANJU ZA TVORNICU GS RAMA

Za sudjelovanje u postupku odabira po ovom Javnom pozivu svi zainteresirani proizvođači trebaju ispunjavati uvjete;
 
a) da je pravna osoba ili obrt valjano registriran za rad u općini Prozor – Rama  – dokaz: Sudsko rješenje o registraciji/Izvod iz sudskog registra sa svim prilozima, ili rješenje za rad obrta, i uvjerenje o poreskoj registraciji – ID broj ( za pravne osobe i obrte), ili
b) da je upisan u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata (Uvjerenje o upisu ili Pregled gospodarstva iz RPG i RK)
c)  da je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo sa sjedištem u općini Prozor – Rama – dokaz: Pregled gospodarstva iz RPG i RK ili uvjerenje o prebivalištu za nositelja gospodarstva ili sl.,
d) da ostvaruje  proizvodnju na području Općine Prozor-Rama – dokaz: Izvadak iz posjedovnog lista, zemljišno knjižni izvadak, ugovori o korištenju ili zakupu zemljišta, ili listu korištenja-posjedi iz RPG i RK .
 
Rok za podnošenje zahtjeva;
 
Rok za podnošenje zahtjeva-prijave za podizanje nasada šljive, kroz Projekt revitalizacija voćnjaka, jesenja sadnja 2022, je do 1.08. 2022. godine.

  1. PRIJAVE I NAČIN REALIZACIJE:

Zahtjev na propisanom obrascu, sa odgovarajućim prilozima dostavljaju se direktno u Udrugu „Eko plod“ ili se šalju preporučeno poštom na adresu: Udruga „Eko plod“, Kralja Tomislava bb. sa naznakom:Prijava na javni poziv za odabir korisnika sredstava za potporu podizanja nasada šljive, jesen 2022.
Dokumentacija koja se dostavlja mora biti originalna ili ovjerena kopija.
Udruga „Eko plod“ zajedno sa predstavnikom nadležne općinske Službe će pregledati zahtjeve, utvrditi potpunost i prihvatljivost zahtjeva. Po potpunim zahtjevima izvršiti će se uvid na poljoprivrednom gospodarstvu, sačiniti zapisnik o ispunjavanju uvjeta, utvrditi površinu i drugo činjenično stanje, te izvršiti po potrebi analizu zemljišta.
Potrebiti  obrazaci zahtjeva za prijavu na Javni poziv mogu se preuzeti u Udruzi „Eko plod“, ul. Kralja Tomislava bb, svakim radnim danom u vremenu od 8-16 sati ili elektronskim putem na web stranici  Općine  www.prozor-rama.org . Sve dodatne informacije vezane za  Javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom na brojeve telefona: 036/770-623 (Udruga) ili 397-280, 771-041 (Općina).
 

  Proslava Svetog Ante u ramskim župama

Načelnik
                        dr. Jozo Ivančevićprozor-rama.org

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi