Održana prezentacija “Strategija razvoja općine Prozor-Rama 2022.-2027.”

U općinskoj vijećnici održana je prezentacija nove strategije razvoja općine Prozor-Rama za razdoblje od 2022. do 2027. Prezentacija je održana u četvrtak 17. studenoga 2022. godine

Općina Prozor-Rama koristila je Strategiju razvoja za razdoblje 2011.-2020. Taj strateški dokument rađen je kroz projekt UNDP-a, a konzultant u ime UNDP a bio je gospodin Ivan Miličević. Tada je napravljen dokument koji je ocijenjen kao solidan i dobar te koji se u stvarnosti primjenjivao.

Taj dokument je od strane općinskog vijeća određen kao važeći i za razdoblje nakon 2020. godine, posebno se to odnosi na mjere i aktivnosti za postizanje strateških ciljeva.

Rad na novom dokumentu Strategije razvoja otpočeo je prošle godine, a intenzivnije se radi u zadnjih 3 mjeseca. Nositelj izrade prednacrta koji je danas prezentiran bila je općinska služba za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije, a u izradi dokumenata sudjelovale su sve tri općinske službe, općinski načelnik i Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama.

Održana prezentacija “Strategija razvoja općine Prozor-Rama 2022.-2027.”

Josip Juričić, voditelj današnje radionice, rekao je sudionicima: „Dakle, sada imamo tekst kojega smatramo prednacrtom – nakon današnje prezentacije bit ćete svi pozvani da date korisne savjete, primjedbe, kako bismo imali što bolji nacrt i u konačnici što bolju Strategiju razvoja naše općine za naredno razdoblje. Ovaj tekst se u najvećoj mjeri usuglašavan i sa strateškim dokumentima na razini federacije i županije,  pokušavali smo uvažavati i  sve smjernice koje reguliraju metodologiju izrade strateških dokumenata. Pred nama je razdoblje u kojemu se svi zajedno trebamo potruditi poboljšati ovaj dokument, kako bismo do kraja ove godine imali što kvalitetniju strategiju razvoja općine Prozor-Rama za razdoblje 2022.-2027.“

  Ukraden dio ograde katoličkih groblja u mjestima Ivanci i Crni Vrh

Održana prezentacija “Strategija razvoja općine Prozor-Rama 2022.-2027.”

Nacrt Strategije biti će upućen Općinskom vijeću Prozor-Rama na iduću sjednicu, nakon toga će biti javna rasprava te će se pokušati dovršiti u ovoj godini

Općinski razvojni tim (ORT) za izradu “Strategije razvoja Općine Prozor-Rama 2022. -2027.” imenovao je načelnik 9. studenoga 2022. kojeg  čine 43 osobe iz svih segmenata društvenog života. Na čelu s načelnikom dr. Jozom Ivančevićem tu su osobe stručne iz različitih područja, privatni poduzetnici, vijećnici, predstavnici udruga i sportskih klubova.

Održana prezentacija “Strategija razvoja općine Prozor-Rama 2022.-2027.”Održana prezentacija “Strategija razvoja općine Prozor-Rama 2022.-2027.” Održana prezentacija “Strategija razvoja općine Prozor-Rama 2022.-2027.”

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

ramski-vjesnik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi