‘Novo normalno show’ u Narodnom pozorištu u Mostaru

-

Narodno pozorište u Mostaru tradicionalno će u subotu, 27. marta, u 20 sati, obilježiti Svjetski dan pozorišta izvedbom predstave “Novo normalno show” autora i režisera Ivana Leme, prema motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara, koju će pokloniti svojoj publici. 

Predstava govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način, a glumačku postavu čine Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac te članice P.S “Mo-Stars” Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho.

Predstava se ne preporučuje gledaocima mlađim od 16 godina, a bit će odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi, poručili su iz tog pozorišta.

Ulaz na predstavu je slobodan uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Inače, Svjetski dan pozorišta obilježavaju pozorišne kuće širom planete različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava.

spot_img

Mostar vijesti