Nepromijenjeno stanje na požarištima na Borcima i u Glavatičevu

Stanje na požarištima na Borcima i u Glavatičevu nepromijenjeno. I dalje u samom požarištu gore panjevi,a vatrogasci koji su cjelodnevno na terenu mišljenja su da jedino dobra kiša može u potpunosti ugasiti ove požare. Za portal radiokonjic.ba govorio je Fedža Voloder, komandir protupožarne jedinice Šumarstva Prenj Konjic.

“Stanje je slično jučerašnjem, kao što sam i ranije rekao, i dalje panjevi gore i gorjet će sigurno i narednih desetak dana, tako da i dalje postoji realna opasnost od ponovnog aktiviranja ovog požara ali evo imamo ekipe na terenu koje vrše sanaciju tih panjeva na mjestima koja nisu sumnjiva na minsko eksplozivna sredstava. Nažalost tu također ima dosta panjeva koja se nalaze u miniranom području, i tu ne možemo prići, tako da bit će neizvjesnosno u narednih nekoliko dana. Kiša koja je pala ili koja bi mogla i danas pasti, neće ovo sigurno ugasiti ali imamo požar pod potpunom kontrolom i na Borcima i u Glavatičevu”, kazao je za radiokonjic.ba komandir protupožarne jedinice Šumarstva Prenj Konjic Fedža Voloder.

radiokonjic.ba

10.08.2022.                                                                                                   

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi