back to top

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić je Mostarac Sanjin Hasanović, član Tavla kluba „Stari grad“. Drugo mjesto pripalo je Kasimu Alkiću iz Donjeg Vakufa, treće Zijadu Kapiću, a četvrto Tariku Čeliku, obojica iz Mostara.

Trojica prvoplasiranih na turniru u Konjicu

Na turniru je učestvovalo 60 igrača iz BiH, a najviše umijeća u igranju tavle pokazali su Mostarci, koji imaju nekoliko tavla klubova i dugu tradiciju igranje ove drevne društvene igre u BiH. Sanjin Hasanović pohvalio je organizaciju turnira, kazavši da je konkurencija bila jaka.

mostarac sanjin hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli "kadrija delalić"
Senadin Delalić i pobjednik turnira Sanjin Hasanović

„Prezadovoljan sam rezultatom, a igrači su bili dobri. Ovo je bio jedan od jačih turnira u posljednje vrijeme. Nisam dobio sve partije, ali, ipak, bilo je dovoljno za pobjedu“-rekao je Hasanović.

Kasim Alkić, drugoplasirani, zahvalio je organizatorima na gostoprimstvu, dok je Zijad Kapić, trećeplasirani, kazao da je turnir bio odličan.

„Tavla je igra, sreća, kome bolje padaju kocke, taj i pobjeđuje. Vidimo se i naredne godine“-poručio je Kapić.

Senadin Delalić, sin Kadrije Delalića, uručio je najuspješnijim tavlašima pehare, medalje i novčane nagrade. Ponosan je, kaže, što turnir nosi ime po njegovom ocu.

„Nadam se da će ovo postati tradicija i da će mlađi ljudi iz Konjica nastaviti njegovim stopama da igraju tavlu, jer je to tradicionalna igra koja je vezana za Konjic. Prezadovoljan sam cijelim turnirom i hvala svima koji su pomogli u organizaciji. Mene kao sina čini veoma ponosnim održavanje ovog tavla turnira“-rekao je za Delalić.

mostarac sanjin hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli "kadrija delalić"
Senadin Delalić i Ramiz Katanić

Turnir su povodom obilježavanja 3.marta, Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma, zajednički organizirali porodica i prijatelji Kadrije Delalića, a jedan od organizatora koji je uložio dosta truda i vremena u čitavu organizaciju je Konjičanin Ramiz Katanić. On je Senadinu Delaliću, sinu rahmetli Kadrije Delalića, uručio plaketu u znak sjećanja na njegovog oca, koji je bio jedan od najpoznatijih konjičkih tavlaša.

radiokonjic.ba

02.03.2024.

samra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Popularno danas