Konjic: Danas potpisan ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović potpisali ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju, koja će omogućiti stočarima sa područja Konjica da na kvalitetniji način provedu svoje redovne aktivnosti na zaštiti stočnog fonda za što su izdvojena sredstva u iznosu od 36.000 KM.

– “Na osnovu provedenog Javnog poziva Grada Konjica danas je potpisan ugovor sa Savezom poljoprivrednih udruženja Konjic. Drago mi je da imamo ovakav savez, organizovan i stručan na čelu sa g. Avdibegovićem, a trudili smo se da uvažimo sve što su nam sugerisali. Zajednički realizujemo mnoge aktivnosti, kao što su sajmovi i Grad Konjic će i dalje biti na raspolaganju našim poljoprivrednicima. Jedan od noviteta u ovoj godini je linija sa BBI bankom. Tako će poljoprivrednici, osim sredstava koja su predviđena budžetom”, imati na raspolaganju i 2 miliona KM izjavio je gradonačelnik Osman Ćatić.

Konjic: Danas potpisan ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović zahvalio se na podsticajnim sredstvima koje Grad Konjic izdvaja kroz sufinansiranje putem javnog poziva za dijagnostiku goveda, za preventivu u ovčarstvu i kozarstvu, te preventivu u pčelarstvu.

– “Podrška nam mnogo znači jer vršimo prevenciju zdravstvenog stanja životinja na našim farmama, što je najbitnije. Na našem području nemamo pojavu bruceloze, što je rezultat preventive koju provodima sa Gradom Konjic. Gradonačelnik je i ove godine  na vrijeme raspisao javni poziv, i ugovor je već u realizaciji. To je veoma važno za farmere koji imaju muzne krave, jer bez ove preventive ne mogu prodavati mlijeko”, izjavio je Nusret Avdibegović.

  GSS Prenj: Posljednji dani obuke u Turskoj

radiokonjic.ba

01.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi