back to top

KK “Igman” Konjic : U ponedjeljak počinje manifestacija “Sportom protiv poroka”

U ponedjeljak, 12.  februara u prostorijama sportsko-edukativnog centra Karate kluba “Igman”, uz pokroviteljstvo Grada Konjica, počet će manifestacija “Sportom protiv poroka” koja će ove godine trajati sedam dana, naglašava predsjednik kluba Aladin Bilanović, koji kaže da će to biti dovoljno da se svim zainteresovanim od 5 do 15 godina objasni i pokaže koliko je važno baviti se sportom.

“Sedam dana u terminama od 18 do 19 sati, na adresi Donje polje br. 42, organizujemo prezentacije sporta. Mi ćemo najviše govoriti o borilačkim sportovima, s obzirom na to da smo mi karate klub, a predavači će biti iskusni treneri sa našeg područja i pedagoški radnici. Govorit ćemo o tome koje su koristi od bavljenja sportom, jer u današnje vrijeme je mnogo problema u tom pogledu. U ovom projektu učestvuju i studenti, višestruki osvajači zlatnih i drugih medalja” kazao je Bilanović.

Manifestaciju “Sportom protiv poroka” karate klub “Igman” organizuje već nekoliko godina. Rezultat prošlogodišnje manifestacije je 20 novih članova kluba, i upravo taj podatak daje podstrek za nastavak ove aktivnosti, pojašnjava predsjednik kluba.

Roditeljske finansijske mogućnosti ne smiju biti prepreka za bavljenje sportom, pa tako Karate klub “Igman” Konjic nudi i mogućnost besplatnog treniranja.

Na našem zajedničkom sastanku odlučeno je da djeca koja nemaju dovoljno sredstava, u našem klubu imaju mogućnost besplatnog treniranja. Bitno je da se djeca bave lijepim i dobrim stvarima, da ih odvučemo od svih poroka – to je naš cilj. Mi ćemo biti sretni i ako jedno ili dvoje djece odvojimo od ulice.”

Prijave za besplatno učešće na manifestaciji “Sportom protiv poroka”, ali i sve dodatne informacije možete saznati pozivom na brojeve telefona: 061/233-295 ili 061/542-453

 radiokonjic.ba

09.02.2024.

radiokonjic.ba

Popularno danas