Izviđači iz Italije u Konjicu: „Pozivamo mlade da se družimo i sklapamo prijateljstva“

26 izviđača iz italijanske regije Emilia – Romagna doputovalo je u Konjic s ciljem realizacije projekta uvezivanja italijanskih gradova sa Konjicom.

„Namjera je da uspostavimo saradnju kako bi mladi iz Italije mogli da dođu ovdje i vide ljepote BiH, izjavila je za radiokonjic.ba Tamara Cvetković iz Iscos Emilia – Romagna Reggio.
„Nadamo se da ćemo u narednim mjesecima u Konjicu ugostiti delegaciju iz grada Livorna iz Toskane, i da će ovo biti povod da se bratimimo i da razvijamo dodatne projekte“ – rekla je Tamara.

Tamara je pozvala sve mlade koji žele da se druže sa njima u Konjicu i da steknu nove prijatelje, da dođu u nedjelju, 7.avgusta u 17 sati, u Dom Odreda izviđača „Neretva“, čiji će članovi zajedno sa italijanskim izviđačima zajednički realizovati sve aktivnosti. Osim u nedjelju, druženje je planirano i srijedu, 10.avgusta.

Izviđači iz Italije u Konjicu: „Pozivamo mlade da se družimo i sklapamo prijateljstva“

„Pripremili smo zanimljive aktivnosti za mlade. Nadam se da će doći mnogo mladih ljudi iz Konjica, bez obzira na starosnu dob, jer smo otvoreni za sve vidove saradnje, prijateljstva i druženja u narednom periodu. Nadamo se isto tako da će i Konjičani imati priliku da Italijane upoznaju sa svojim gradom, koji je lijep i jedan od najljepših gradova u BiH“ – izjavila je Tamara Cvetković.

radiokonjic.ba
06.08.2022.

radiokonjic.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru