Izložba fotografija ‘Slušaj ona slikom priča’ u Mostaru i Podgorici

-

 Izložba fotografija “Slušaj ona slikom priča” upriličit će se u ponedjeljak, 29. ožujka u 12 sati u Mostaru i u Podgorici, a u organizaciji SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja iz Nikšića i Udruženja “Žena BiH”.

Izložba u Mostaru upriličit će se u hotelu “Almira”.

Fotografije su kreirale žene sa iskustvom rodno zasnovanog nasilja iz Mostara i Nikšića, a koje su svoje iskustvo pretočile u fotografiju i opis, a izložba se održava u sklopu projekta “Glasovima žena protiv rodno zasnovanog nasilja u Crnoj Gori i BiH”.

Devetomjesečni  spomenuti projekat realiziran je s ciljem promocije javnog dijaloga za suzbijanje rodno zasnovanog nasilja.

Projektom smo osnažile 20 žena sa iskustvom rodno zasnovanog nasilja da kroz “photo voices” radionice kreiraju fotografije koje vjerodostojno i autentično reflektiraju njihovo iskustvo, priopćili su organizatori.

Fotografije su se našle i na razglednicama koje su upućene  na 500 adresa , među kojima i onima koji imaju formalnu moć i utjecaj na javne politike i prakse u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. 

Na ovaj način potičemo javni dijalog o potrebama društva da unaprijedi politike i prakse za zaštitu od rodno zasnovanog nasilja u obje države, navodi se u priopćenju.

Također, u Podgorici i Mostaru, na ukupno šest lokacija, instalirani su bilbordi s odabranim fotografijama.

spot_img

Mostar vijesti