Grad Konjic: Javni poziv etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za izražavanje interesa za sufinansiranje projekata poboljšanja energijske efikasnosti stambenih zgrada

Javni poziv je otvoren do 22. decembra 2023. godine

Gradonačelnik Konjica objavio je Javni poziv etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za izražavanje interesa za sufinansiranje projekata poboljšanja energijske efikasnosti stambenih zgrada.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava  iz Budžeta Grada Konjica, u cilju sufinansiranja projekata poboljšanja energijske efikasnosti utopljavanjem zajedničkih dijelova zgrada i to u maksimalnom iznosu do 100.000 KM po aplikaciji odnosno do 50% ukupne vrijednosti projekta.

Mjera za koju se mogu dodjeliti sredstva za sufinansiranje je:

1.Postavljanje termo-izolacione fasade minimalne debljine 10 cm.

Cilj Javnog poziva je pružanje sistemske pomoći građanima u poboljšanju energijske efikasnosti zgrada kolektivnog stanovanja, što će doprinijeti ljepšem izgledu grada, manjoj potrošnji energenata, kao i manjoj emisiji zagađujućih materija i poboljšanju kvaliteta zraka.

Učešće u ovom Javnom pozivu je otvoreno na jednakim osnovama za sve etažne vlasnike zgrada na području grada Konjica koje zastupaju upravitelji a u skladu sa Zakonom o upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada HNK. Etažni vlasnici se na Javni poziv prijavljuju isključivo putem upravitelja.

Iskazani interes putem pisma namjere  i prijavnog obrasca  etažnih vlasnika objekata kolektivnog stanovanja za sufinansiranje projekata poboljšanja energijske efikasnosti stambenih zgrada potrebno je dostaviti u zatvorenoj koverti na protokol Grada Konjica ili putem pošte, na adresu: GRAD KONJIC Služba za građenje, saobraćaj, zaštitu okoline i  komunalne poslove, Komisija za provođenje Javnog poziva za projekte poboljšanja energijske efikasnosti stambenih zgrada, Maršala Tita br. 62, 88400 Konjic, Bosna i Hercegovina sa naznakom „Javni poziv etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za izražavanje interesa za sufinansiranje projekata poboljšanja energijske efikasnosti stambenih zgrada“.

U razmatranje će se uzeti samo zahtjevi koji budu zaprimljeni na protokolu Grada Konjica najkasnije do 22.12.2023. godine do 12 sati.

Detaljnije o Javnom pozivu možete čitati na web stranici Grada Konjica https://www.konjic.ba/ba/oglasi/1431-javni-poziv-etažnim-vlasnicima-objekata-kolektivnog-stanovanja-za-izražavanje-interesa-za-sufinansiranje-projekata-poboljsanja-energijske-efikasnosti-stambenih-zgrada.html

Grad Konjic/radiokonjic.ba

07.12.2023.

radiokonjic.ba

Popularno danas