FK Klis organizuje VI memorijalni turnir „Seid Padalović“ u subotu 30.  i nedjelju 31. jula

FK Klis Buturović – polje i ove godine organizuje memorijalni turnir „Seid Padalović“, posvećen komandantu „Tigrova” specijalne diverzantsko – izviđačke jedinice.

U odnosu na ranije godine, novost je da će na ovogodišnjem turniru nastupati juniorske ekipe.

„Prije početka prve utakmice, posjetiti ćemo mezar Seida Padalovića i Spomen obilježje Buturović polje na kojima ćemo položiti cvijeće“ – kazao je Ahmo Miljević, predsjednik FK Klis.

„Prvu utakmicu sa početkom u 16:30 će igrati FK Klis – NK Bosna Visoko. A na prvom poluvremenu će biti zvanično otvorenje 6. memorijalnog turnira. Pripreme idu po planu i programu i nadam se da ćemo uživati u dobrom fudbalu. To su ipak omladinski pogoni koji se bore za seniorski sastav.“ – dodaje Miljević.  

Istaknuo je da će sve ekipe dobiti pehare za učešće ili diplome. Diplome će biti uručene: najboljem treneru, najboljem igraču i najboljem golmanu.

“U nedjelju 31. jula sa početkom u 16:30h ekipe će se boriti za treće mjesto a u 18:30h igrat će se finalna utakmica” – kaže Miljević.

Ovih dana svjedočimo brojnim sportskim dešavanjima u našem gradu, a cjelokupnu situaciju komentarisao je Miljević istaknuvši da ovo nije ništa čudno s obzirom na brojne uspjehe koje su postigli FK Igman i FK Klis, kao i malonogometni futsal koji se plasirao u Premijer ligu futsala BiH.

radiokonjic.ba

28.07.2022.

radiokonjic.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi