back to top

FK Igman u nedjelju gostuje u Posušju

FK Igman Konjic u okviru 16. kola PLBiH gostuje kod ekipe HŠK Posušje u nedjelju, 03. decembra. Utakmica će se odigrati na stadionu “Mokri Dolac” sa početkom u 13:00 sati.

Predstojeći susret najavio je šef stručnog štaba FK Igman, Edis Mulalić koji je za radiokonjic.ba kazao da Igman igra protiv teškog protivnika.

„Igramo protiv vrlo organizovane ekipe koja je pogotovo u velikim utakmicama pokazala kvalitetnu igru, pogotovo u posljednjoj utakmici protiv Željezničara na Grbavici. Mislim da nas čeka težak zadatak, teško gostovanje, ali uradit ćemo sve da pokušamo pozitivno proći kroz ovu utakmicu“ – kazao je Mulalić dodajući da se osjeti nedostatak Drljevića i Velića.

Edis Mulalić

„Sreća je jer nemamo kažnjenih i povrijeđenih igrača iz posljednjih utakmica, pa se nadamo da će tako ostati i ova dva naredna treninga. Ako budemo kao jedan možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Odavno su povrijeđeni Drljević i Velić, oni dosta fale ovoj ekipi, ali igrači koji će nastupiti zdravi su i spremni“- istaknuo je Mulalić.

Komentirajući dosadašnje rezultate šef stručnog štaba FK Igman kazao je da uz više truda i rezultat može biti bolji.

„Uvijek može bolje, mi se trudimo, fudbal je pokretna materija i trudimo se izvući maksimum iz onog što imamo. I kada je neko prvo mjesto može bolje, a kamoli kada je situacija ovakva u kakvoj se mi nalazimo. Nama je svaki bod bitan i tako ćemo se i postaviti u igri“- kazao je Mulalić.

Igman je na 10. mjestu sa 15 bodova, a Posušje ima dva boda više i nalazi se na 8.mjestu.

radiokonjic.ba

01.12.2023.

radiokonjic.ba

Popularno danas