Almira Lizde sutra se takmiči u Trilju u Hrvatskoj, na Open Croatia Kup-u

Almira Lizde sutra se takmiči na Međunarodnom takmičenju u gradu Trilju, pored Splita, ovo će biti njena odlična  provjera forme pred Svjetsko prvenstvo koje će se održati u septembru ove godine.

“Stvarno veoma jako takmičenje gdje će se pojaviti veliki broj učesnika. Ja sutra odlazim na takmičenje da čisto vidim u kojoj sam trenutno formi jer sam već u fazi priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u devetom mjesecu ove godine, ali svakako, nadamo se dobrom rezultatu sutra. Dobro je imati barem jedno takmičenje prije Svjetskog prvenstva da se malo vidi forma, a i puno lakše kasnije bude na takmičenju”, kazala je Almira za radiokonjic.ba.

Kada je riječ o slobodnom vremenu i treninzima Almira dodaje.

 “Ja sam u svijetu sporta cijeli svoj život i non stop treniram , odmorim nekih 10 dana , ali ne mogu više jer jednostavno to je meni u krvi i upravo su moji rezultati rezultat toga”, istakla je .

Almira na Svjetskom prvenstvu u septembru brani svoju titulu peti put, kaže kako nije nimalo lagan zadatak pred njom.

“To je u jednu ruku najveći teret, svi očekuju od tebe odbranu titule, nikad se ne zna ko može da dođe kao konkurencija u kategoriju, ali ja sam sigurna da ću dati maksimum od sebe”, poručila je.

radiokonjic.ba

24.06.2022.

radiokonjic.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi