More
  ZanimljivostiZeolit za detoksikaciju tijela djeluje veoma brzo

  Zeolit za detoksikaciju tijela djeluje veoma brzo

  Zeolit ​​je mineral, antioksidans i koristan je u pročišćavanju pora. Mineral koji se uglavnom sastoji od silicijevog dioksida (trećeg po zastupljenosti elementa u tragovima u ljudskom tijelu) i tetraedra glinice. Postoje mnoge varijacije, svaka je jedinstvena za svoje okruženje. Neki su nastali u reakciji vulkanskih stijena i pepela sa morskom vodom, drugi su slatkovodne varijacije. Na primjer, u Australiji je zeolit ​​poznat i kao klinoptilolit i smatra se jednim od najstarijih naslaga te vrste na svijetu.

  Kako djeluje zeolit?

  Zeolit ​​može vezati i ukloniti širok raspon toksina iz ljudskog tijela, pitke vode i otpadnih tvari. Samim tim je zeolit za detoksikaciju odlična stvar. Njegovi maleni kavezi i površinski naboj zarobljavaju teške metale, prirodne i hemijske otrove, radioaktivne elemente, mikrobe, metaboličke proizvode i još mnogo toga.

  Zahvaljujući ovim moćnim detoksikacijskim svojstvima, zeolitom možeš:

  • očistiti organizam
  • ubiti bakterije i viruse
  • povećati razinu minerala
  • popraviti kožu
  • zaustaviti krvarenje

  Iz gore navedenih razloga često koristi zeolit za detoksikaciju tijela.

  Zeolit ​​čisti crijeva, a da pri tom ne apsorbira, što ga čini sigurnim za ljudsku upotrebu.

  Toksini iz okoliša

  U 21. stoljeću suočavamo se s neviđenim brojem toksičnih stresora u našem svakodnevnom životu. Od zraka koji udišemo, pa sve do hrane koju jedemo –od toksina, nažalost ne možemo pobjeći. Toksina ima svuda. Vremenom se ti toksini nakupljaju u nešem tijelu stvarajući pustoš za naše zdravlje. Umor, magla, debljanje, oslabljeni imuni sistem i brojeni zdravstveni problemi, česta su nuspojava kada se otrovi, zvani toksini nakupljaju. Budući da ti toksini imaju pozitivan naboj, većina će ih postati žrtva snažnog veznog svojstva zeolita za sigurno uklanjanje iz tijela. Zeolit za detoksikaciju je odličan i ljude.

  Zeolit za detoksikaciju tijela djeluje veoma brzo
  ZeolitMED odličan je za detoksikaciju

  Zeolit ​​se može vezati za brojne patogene mikrobe, uključujući Kandidu i mnoge druge viruse. Zeolit ​​ima antivirusna svojstva zbog svoje sposobnosti apsorpcije virusnih čestica. Studija provedena za procjenu antivirusnih svojstava mikroniziranog klinoptilolitnog zeolita pokazala je obećanje da se zeolit ​​može koristiti za inhibiciju replikacije virusa. To znači da zeolit ​​može biti učinkovit protiv cijelog niza virusa, a ne samo protiv virusa korištenih u studiji. Zanimljivo je primijetiti da je niska doza zeolita u studiji “inducirala vrlo nizak antivirusni učinak”, ali je visoka doza “inducirala značajan inhibitorni učinak na proliferaciju virusa“.

  Zeoliit ima mnoge benefite i na opasnije stvari u tijelu

  Radioaktivni materijali – Nakon izlaganja ionizirajućem zračenju, radioaktivni materijali ostaju u tijelu i ostat će godinama ukoliko se ne uklone. Šanse su da naše tijelo ima popriličnu količinu radioaktivnih materijala koji su se godinama nakupljali od CT pretraga, mamograma, X-zraka, prirodnog zračenja, medicinskih postupaka zračenja itd. Zeolit ​​je fantastičan za uklanjanje ostataka zračenja iz tijela.

  Kao što je  već pomenuto, toksina ima posvuda. Toksini koji se nalaze u hrane zovu se i aflatoksini,koji mogu ugroziti na naše zdravlje, posebno napadaju jetru. Klinoptilolit je uspio detoksicirati piliće od aflatoksina i zaštititi im jetru, žučni kanal i bubrege. Organi imunološkog sustava poput timusa također su pretrpjeli manju štetu.

  Ako ste u potrazi za kvalitetnim i provjerenim zeolitom, tada posjetite web stranicu www.zeolithrvatska.com  i naručite ovaj najjači mineral u prirodi.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img