More
  VijestiVlada usvojila izvješća o radu zdravstvenih ustanova u HNŽ-u

  Vlada usvojila izvješća o radu zdravstvenih ustanova u HNŽ-u

  Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u srijedu usvojila je Odluku o usvajanju izvješća o radu i poslovanju zdravstvenih ustanova čiji je osnivač, odnosno suosnivač HNŽ, te ih uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

  Riječ je Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” Mostar, Općoj bolnici Konjic, Domu zdravlja “Stari Grad” Mostar i Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a.

  Vlada je današnju raspravu iskoristila i još jednom zahvalila svim zdravstvenim djelatnicima u cjelokupnom sustavu zdravstva HNŽ-a na svemu što su učinili za zaštitu i liječenje sugrađana tijekom pandemije koronavirusa, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Na sjednici je usvojen i u skupštinsku proceduru upućen Nacrt zakona o termoenergetskoj inspekciji i Nacrt zakona o elektroenergetskoj inspekciji.

  “Postojeći zakoni osigurali su jačanje funkcije nadzora u tijelima županijske uprave, međutim njihovom praktičnom primjenom pokazalo se da su njihove pojedine odredbe koje se odnose na subjekte nadzora, prava i obveze inspektora i kaznene odredbe nedorečene zbog čega ih je nužno prilagoditi stvarnim potrebama”, navode iz Vlade HNŽ-a.

  Vlada je usvojila Izvješće o izvršenju Programa rada i Izvješće o izvršenju Financijskog plana Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a za 2020. godinu.

  Usvojen je i Program razvoja malog gospodarstva HNŽ-a 2021. -2024. godinu, kojim su utvrđene smjernice razvoja malog gospodarstva, poticajne mjere, nositelji provedbe poticajnih mjera, aktivnosti provedbe, izvori sredstava, razdoblja provedbe mjera i metoda praćenja provedbe pojedinih mjera.

  Strateški ciljevi razvoja su poboljšanje administrativnog i poslovnog okružja za investitore, unapređenje poslovnog okružja kroz smanjenja administrativnih prepreka i jačanje institucionalne potpore poslovnim subjektima, podržati povećanje konkurentnosti poduzeća, podržati povezivanje gospodarstva i znanstveno-istraživačkih institucija, potpora uspostavi i razvoju poslovnih zona i poduzetničkih potpornih institucija, potpora jačanju kapaciteta, tehnološkom razvoju i razvoju inovativnih digitalnih rješenja MSP i jačanje internacionalizacije i uključivanje u globalne lance vrijednosti (klasteri).

  Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvoja Županije, Vlada je usvojila Odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetske objekte fotonaponske elektrane “MARSSEL X” i “MARSSEL Y” na lokalitetu općine Stolac.

  Vlada je usvojila niz odluka o odobravanju novčanih sredstava na ime naknade nematerijalne štete po odlukama Ustavnog suda BiH u ukupnom iznosu od 2.900 maraka.

  Također je usvojena Informacija o stanju u oblasti lovstva za 2020./2021. lovnu godinu na području HNŽ-a.

  S obzirom na velike potencijale Županije u području lovstva, poglavito u razvoju lovnog turizma, a koji nisu dovoljno iskorišteni u dosadašnjem razdoblju, neophodno je dodijeliti u zakup lovišta koja dosad nisu dana u zakup, a zaštitu divljači podići na znatno veću razinu, istaknuto je na sjednici.

  Prihode koji budu ostvareni od djelatnosti lovstva usmjeriti na uzgoj divljači i poboljšanje uvjeta za razmnožavanje, rast i razvoj divljači, te izgradnju infrastrukture neophodne za uzgoj, zaštitu divljači i lovni turizam, navode iz Vlade HNŽ-a.

  Vlada je, također, otpočela raspravu o davanju mišljenja o Prijedlogu amandmana na Ustav HNŽ-a koji se tiču konstitutivnosti srpskog naroda. Rasprava o ovoj točci dnevnog reda planirana je na nastavku sjednice Vlade koja će biti održana sljedećega tjedna.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img