Videonadzor Grada Konjica nije u potpunosti u funkciji

Na nekim lokacijama imamo više instaliranih kamera kojima se može upravljati i  podešavati lokacija snimanja

Od 17 kamera koje su u vlasništvu Grada Konjica a koje su instalirane zbog pokrivanja grada videonadzorom, njih devet nije u funkciji. Međutim,  na nekim lokacijama imamo više instaliranih kamera kojima se može upravljati i  podešavati lokacija snimanja.

Kamerama raspolaže Policijska uprava Konjic poručio je načelnik Operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić:

Videonadzor Grada Konjica nije u potpunosti u funkciji

„ Kamerama za videonadzor grada raspolaže PU Konjic, a u vlasništvu su  Grada Konjica. Od 17 kamera njih devet  nije u funkciji. To se desilo zbog grmljavine i nevremena koje je bilo u proteklom periodu. Mi ne možemo sa sigurnošću tvrditi da li je došlo do oštećenja samih kamera ili do prekida u sistemu slanja signala. Mi smo o tome odmah obavijestili Grad Konjic i problem bi trebao biti riješen u što kraćem roku.

O kamerama koje nisu u funkciji načelnik operativnog centra kaže:

                „Na Trgu državnosti Alija Izetbegović i obližnjim uilicama koje pokrivaju taj lokalitet imamo pet kamera, od toga tri nisu u funkciji. Zatim kamere u Ulici Maršala Tita, i to kod srednjoškolskog centra na Suhom dolu, kod katoličke crkve i zgrade opštine. Što se tiče Kolonije, od četiri kamere jedna nije u funkciji i to kod benzinske pumpe kod solitera gdje su na stubu instalirane dvije kamere usmjerene u dva pravca, pa od te dvije jedna nije u funkciji. “

Kamere u ulicama Musala, Zuke Džumhura, Luka i tri kamere u ulici Kolonija su u funkciji.

videonadzor grada konjica nije u potpunosti u funkciji
Videonadzor Grada Konjica nije u potpunosti u funkciji

radiokonjic.ba

24.11.2023.

amra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Popularno danas