back to top

VEČITA POLEMIKA: Čovićev odgovor na Ostoju, datum isteka mandata poznat!


nebojša čović

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u petak započinju polufinalnu utakmicu ABA lige protiv Mega Bemaxa.

Crveno-beli su završili ligaški dio sezone na prvom mjestu. Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović danas je bio gost na TV Prva i najavio dolazak poznatih pojačanja.

Mijailović je govorio o finansijama Partizana, a spomenuo je i Zvezdu

Nije propustio spomenuti ni predsjednika crveno-bijelih Nebojšu Čovića, uz sugestiju da će odnosi vjerovatno biti bolji nakon njegovog odlaska iz kluba.

Isto jutro, u TV Prva programa, oglasio se i lider crveno-bijelih.

Rekao sam da vjerujem da smo pronašli osobu koja ima energije i volje da se bori i nastavi ovaj posao. Moj mandat se završava u junu 2026. godine, izjavio je nagovještavajući trenutnog čovjeka u IO Željka Drčelića.

Grbović o odnosu Mijailovića i Čovića

Nakon toga je nastavio o Mijailoviću:

U košarci sam već 55 godina, igrao sam s Duškom, nikad se nisam susreo s takvom anomalijom. Sve što je radio bilo je bazirano na prijevari, laži i obmanama. Poznat je moj rad i obrazovanje. U politici, u KSS-u, u poslovanju, u košarci. Ne mogu surađivati s ljudima koji ne drže riječ, niti sjediti sa “elementarnom nepogodom”. Moj odnos s Duškom Vujoševićem i Predragom Danilovićem bio je pomalo problematičan, a nadam se da će se ta situacija sa trenutnim predsjednikom Partizana uskoro okončati., zaključio je Čović.

Zvezda će 3. maja u 19 sati dočekati Megu u prvom meču polufinala ABA lige.

Izvor: Javno.ba

javno.ba

Popularno danas