More
  VijestiKulturaVečeras petnaesta izvedba predstave "PIT"

  Večeras petnaesta izvedba predstave “PIT”

  Večeras 8. aprila Mostarski teatar mladih na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 19,00 sati igra 15. reprizu predstave „P I T“ po tekstu Ljubinke Stojanović i u režiji Seada Đulića.

  U predstavi igraju Edina Delalić, Sara Kljajić, Ali Kamer Aksoy, Miran Bečević i hrčak Bela. Radi se o nagrađenom tekstu sa konkursa Časopisa “TmačaART” za originalni dramski tekst.Predstava otkriva svijet izgubljenih mladih duša danas i ovdje, govori o generaciji koja se svjesno prepušta svim tjelesnim zadovoljstvima, dipsomaniji, strastima, da bi zaboravila da je zaboravljena. Na početku, u osvitu stvaranja nove civilizacije jednakih, na prelasku prezrenih u poštovane, geslo je bilo: “Vuk, vuku, čovjek”.

  Pri kraju iluzije o komuni kao globalnom selu čujemo: “Čovjek čovjeku, vuk”. A danas, sasvim mirno posmatramo kako je “ Čovjek čovjeku, pit– bul terijer”; nema ni trunke iluzija, jer, za razliku od vuka koji bi umio da bude samilostan prema žrtvi koja se predaje slobodno izlažući svoj vrat oštrici vučije čeljusti, pit – bul terijer ne odustaje dok pobjeđeni nije mrtav. Kao što glavna junakinja Nera, u rijetkim trenucima jasnog sagledavanja, pri pogledu na svoj lik, ime i život, povraća, tako se autorka gnuša od pomisli: “Umrijeću kao što oni umiru”; obična, nepoznata, zaboravljena…  

  Predstava se igra uz poštivanje svih epidemioloških mjera i za ograničen broj gledalaca.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img