Ugovorena narudžba oko 6.000 sigurnosnih ekoloških štembilja kojim se otiskuju glasački listići na izborima u BiH

Na osnovu Odluke o načinu izrade, obliku i sadržaju, čuvanju, upotrebi i uništavanju štambilja kojim se utiskuju glasački listići na Općim izborima u Bosni i Hercegovini zakazanim za 02.10.2022. godine, zahvaljujući finansijskoj podršci Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, kroz prijekat koji će realizirati Udruženje izbornih zvaničnika u BiH, danas je sa firmom „Mojić“ d.o.o. iz Bijeljine, koja je generalni zastupnik za Bosnu i Hercegovinu kompanije Trodat iz Austrije, ugovorena izrada oko 6.000 sigurnosnih ekoloških  štambilja za svako biračko mjesto u Bosni i Hercegovini.

Povodom nabavke sigurnosnih ekoloških štembilja danas je firmu „Mojić“ u Bijeljini posjetio dr. Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije BiH.

U pitanju je nabavka posebnih sigurnosnih ekoloških štembilja koji će se koristiti za ovjeru glasačkih listića a što za cilj ima onemogućavanje izbornih manipulacija i prevara. Sigurnosnim ekološkim štembiljom se utvrđuje autentičnost i sigurnosna ispravnost glasačkog listića koji se koristi na biračkom mjestu na izborima u Bosni i Hercegovini.

Sigurnosni ekološki štembilj će se otiskivati na prednjoj strani glasačkog listića, u donjem lijevom uglu, ispod uputstva za glasanje. Pored sigurnosnog ekološkog štembilja sa desne strane potpisuje se ovlašteno lice, tj. član   biračkog odbora zadužen za izdavanje glasačkih listića.

Centralna izborna komisija BiH je uvela ovu novinu upotrebe sigurnosnog ekološkog štembilja na biračkom mjestu sa ciljem da poboljša postojeći nivo povjerenja javnosti u integritet i pravičnost izbornog procesa.

CIK BiH

  Iz BiH odlaze policajci, suci, tužitelji… ‘Nisu u pitanju više ni ekonomski razlozi…’

Foto: CIK BiH

26.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi