back to top

U toku uređenje dječijeg igrališta iza Druge osnovne škole Konjic

Grad Konjic u sklopu aktivnosti uređenja sportskih terena, dječijih igrališta i igrališta za sport, ove godine izdvojio je sredstva i za uređenje sportskog igrališta iza Druge osnovne škole Konjic. Radovi su u toku, a izvođač radova je građevinska firma Teneco Ing Kiseljak.

Uređenje igrališta iza Druge osnovne škole jedan je od projekata Grada Konjica namijenjen djeci. Aktivnosti oko pripreme projektnih i tenderskih rješenja započele su početkom 2023. godine. Kako je za radiokonjic.ba poručio pomoćnik gradonačelnika za građenje, saobraćaj, zaštitu okoline i komunalne poslove, Esad Omerović, projekat je zahtjevan i očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja godine ili u januaru naredne godine.

„Radovi obuhvaćaju uređenje podloge igrališta, zamjenu postojećih golova, izgradnju dijela tribina, kompletno uređivanje, uređenje veze škole sa igralištem, kao i uređenje neurednog dijela iza Sportske dvorane Konjic, onoliko koliko smo mogli do sada da sredimo i uredimo“ – kazao je Omerović dodajući da su do sada izvršeni iskopi i popravljen pristupni put.

Pomoćnik gradonačelnika za građenje, saobraćaj i komunalne poslove, Esad Omerović.

„Rade se pripreme za postavljanje ograde, tribine, nasipi, radi se intenzivno i na izgradnji igrališta onoliko koliko vremenske prilike dozvoljavaju. Nažalost, nepovoljne su prilike za izvođenje građevinskih radova” naveo je Omerović.

Igralište će biti dostpuno djeci iz „Druge osnovne škole“ Konjic pod nadzorom nastavnog osoblja, kazao je Omerović posebno naglašavajući važnost brige i očuvanja dječijih igrališta u gradu Konjicu, kao što je igralište kod Prve osnovne škole Konjic.

„Kod Prve osnovne škole nije vršena adekvatna kontrola, sada radimo rekontrukciju igrališta koje je u potpunosti uništeno. Kada se i to igralište uredi, morat će se napraviti kućni red i škola bi trebala čuvati ključ. Određeni period će se moći koristiti svi sugrađani, ali će se morati ponašati prema određenim pravilima. Uređenje igrališta nije jeftino, igralište kod Prve osnovne škole bilo je jedno od najsavremenijih ali je u potpunosti uništeno“ – istaknuo je Omerović.

Grad Konjic će nastaviti sa aktivnostima uređenja dječijih igrališta, sportskih terena i zelenih površina i u narednom periodu.

„Mi nastavljamo dalje sa uređenjem igrališta, jedan od najzahtjevnijih projekata koji planiramo realizovati u narednoj godini je igralište Abatnica u naselju Glavičine“– kazao je Omerović.

Podsjećamo u proteklom periodu obnovljen je Gradski stadion u Konjicu i sportski teren OŠ „Čelebići“.

radiokonjic.ba

12.12.2023.

radiokonjic.ba

Popularno danas