U subotu u 16 sati “Skok u Kazan” – samo za hrabre

Na plaži Stari Pazar, nakon pet godina u subotu 30. jula okupit će se brojni posjetioci kako bi uživali u prelijepim skokovima sa visine od nešto manje od 12 metara. O 20. međunarodnom takmičenju u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” za radiokonjic.ba govorio je Adnan Džumhur glavni sudija i jedan o organizatora ovogodišnjih skokova u Kazan.

“Koristim priliku da pozovem sve sugrađane posebno one najmlađe da dođu da poprate ovu lijepu manifestaciju, a naravno nikako ne smijemo izostaviti glavnog krivca za održavanje ove prelijepe manifestacije. To je naš gradonačelnik gospodin Osman Ćatić koji je zaista i ovaj put pokazao i pomogao da se ona tradicija koju smo do sada imali nastavi i ove godine, i ja se nadam da će se nastaviti i narednih godina. Tako da ove godine imamo dvadesete jubilarne ekstremne skokove u vodu “Skok u kazan”,” kazao je za radiokonjic.ba Adnan Džumhur glavni sudija i jedan o organizatora ovogodišnjih skokova u Kazan.

U subotu u 16 sati “Skok u Kazan” – samo za hrabre

Na Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” dolaze takmičari iz cijele BiH ali i regije, a među njima ima i konjičana, ono što veseli organizatore su mladi koji nastavljaju tradiciju skokova u Kazan.

“Organizator je ograničio broj takmičara na 15, međutim moram reći da će doći veći broj takmičara. Po spisku koliko sam dobio trebalo bi biti između 18-19 takmičara. Prvo ću spomenuti našeg Dinu Bajrića, on jeste da dolazi iz Sarajeva ali to je naš konjičanin, imamo našeg Danku Dangubića, imamo našeg Elvira Kovačevića i što nam je izuzetno drago imamo malog Imrana Bilanovića, kojeg nisam imao priliku vidjeti uživo. Ono što sam vidio na društvenim mrežama, također i čuo sam da izuzetno lijepo skače i zadovoljstvo će biti time veće da imamo jedan mladi naraštaj koji polako stasava. Naravno mora nekada doći do smjena generacija. Tako da su to takmičari koji dolaze iz Konjica, imamo tu takmičare koji dolaze iz Crne Gore, iz Novog Sada, Užica, Banja luke, Zenice, Mostara, Sarajeva, Travnika. Nadam se da nisam nikoga izostavio. U svakom slučaju svi oni koji dođu će imati šta i da vide”.

  Fondacija IMPAKT i Grad Konjic: podržano devet biznisa ideja

O najboljima će odlučivati stručni žiri, koji je kako je naveo Džumhur sastavljen od profesora sporta ali i veterana skokova .

“Tu je pet sudija, ja kao glavni sudija. Tu je profesor Halid Ćosić zatim profesor dr. nauka Mersad Ćuljević – Mesko, a tu su naravno naša dvojica sugrađana skakača, naš Said Karalić i Emir Cakić – Čember”.

20-to međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” bit će održano u subotu 30. jula , s početkom u 16 sati , a pored vrhunskih letova posjetioci će moći uživati i u drugim popratnim sadržajima.

“Već je urađena plaža, postavljen je bina, tu je i muzički dio same manifestacije naravno skokova koji će se tu održati do onih sitnih zadovoljstava za naše najmlađe sugrađane, besplatni sladoledi i besplatni palaćinci, kako bi i oni mogli provesti svoje vrijeme i da im ne bude dosadno”, kazao je Džumhur.

Nakon dvije serije skokova bit će dodijeljene nagrade najboljima, a nagradni fond skokova u Kazan među boljima je u našoj zemlji ali i šire. Prvo mjesto osvaja 1000 KM drugo mjesto 800 KM dok će trećeplasirani osvajiti 600 KM. Pokrovitelj ovogodišnjih skokova u Kazan je Grad Konjic.

radiokonjic.ba

29.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Grad Konjic izdvojio 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK “Klis” Buturović Polje – snažana podrška jačanju omladinskog pogona i mladima sa područja MZ Neretvica

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi