More
  ZanimljivostiU HNK - u od danas uvedene oštrije epidemiološke mjere

  U HNK – u od danas uvedene oštrije epidemiološke mjere

  Na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona, Vlada HNK-a je na današnjoj telefonskoj sjednici usvojila Zaključak kojim se u tom kantonu ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih vrsta na način da se radno vrijeme može odrediti u trajanju od 05:00 do 21:00 sat.

  Također, zabranjuje se organiziranje glazbe uživo u svim ugostiteljskim objektima, javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta (obiteljskim i javnim).

  Zaključkom je definirano kako mjere vrijede sve dok se tjedna incidenca oboljelih u HNK ne spusti na razinu ispod 50 na 100.000 stanovnika, a s njihovim provođenjem će se početi već danas, priopćeno je iz Vlade HNK-a.

  Također, Zavod za javno zdravstvo HNK zadužen je da nastavi pratiti epidemiološku situaciju te, po potrebi, predlaže donošenje restriktivnijih mjera u odnosu na mjere iz važećih zapovijedi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  Za nadzor nad provedbom mjera definiranih Zaključkom kao i svih važećih zapovijedi i preporuka usvojenih zaključcima Vlade FBiH i Vlade HNK zadužene su  jedinice lokalne samouprave i mjerodavna ministarstva putem svojih inspekcija, te Ministarstvo unutarnjih poslova – svatko u sklopu svojih nadležnosti.

  Zaključak je donesen temeljem Informacije Kriznog stožera o epidemiološkoj situaciji u HNK za razdoblje od 8. do 14. marta u kojoj je istaknuto kako je incidenca 359,34 na 100.000 stanovnika, te je šest puta veća u odnosu na razdoblje  od 18. siječnja do 21. veljače kada je bila u kontinuiranom padu s najnižnom vrijednošću od 57,64 na 100.000 stanovnika, navodi se u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 2

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img