U HNK – u od danas uvedene oštrije epidemiološke mjere

-

Na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona, Vlada HNK-a je na današnjoj telefonskoj sjednici usvojila Zaključak kojim se u tom kantonu ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih vrsta na način da se radno vrijeme može odrediti u trajanju od 05:00 do 21:00 sat.

Također, zabranjuje se organiziranje glazbe uživo u svim ugostiteljskim objektima, javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta (obiteljskim i javnim).

Zaključkom je definirano kako mjere vrijede sve dok se tjedna incidenca oboljelih u HNK ne spusti na razinu ispod 50 na 100.000 stanovnika, a s njihovim provođenjem će se početi već danas, priopćeno je iz Vlade HNK-a.

Također, Zavod za javno zdravstvo HNK zadužen je da nastavi pratiti epidemiološku situaciju te, po potrebi, predlaže donošenje restriktivnijih mjera u odnosu na mjere iz važećih zapovijedi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Za nadzor nad provedbom mjera definiranih Zaključkom kao i svih važećih zapovijedi i preporuka usvojenih zaključcima Vlade FBiH i Vlade HNK zadužene su  jedinice lokalne samouprave i mjerodavna ministarstva putem svojih inspekcija, te Ministarstvo unutarnjih poslova – svatko u sklopu svojih nadležnosti.

Zaključak je donesen temeljem Informacije Kriznog stožera o epidemiološkoj situaciji u HNK za razdoblje od 8. do 14. marta u kojoj je istaknuto kako je incidenca 359,34 na 100.000 stanovnika, te je šest puta veća u odnosu na razdoblje  od 18. siječnja do 21. veljače kada je bila u kontinuiranom padu s najnižnom vrijednošću od 57,64 na 100.000 stanovnika, navodi se u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti