More
  VijestiObavijestiRadovi na dionici ceste hotel Ero - Španski trg u Mostaru

  Radovi na dionici ceste hotel Ero – Španski trg u Mostaru

  Počinje rekonstrukcija ulice Dr. Ante Starčevića od hotela Ero do Španskog Trga.

  Na osnovu Sporazuma o implementaciji projekata rekonstrukcije magistralnih cesta koje prolaze kroz Grad Mostar i provedenih javnih nabavki radova i nadzora zaključen je ugovor o izvođenju radova.  Federalno ministarstvo prometa i komunikacija (kroz proračun za 2020. godinu) je osiguralo sredstva za financiranje izvođenja i nadzor radova.

  Na temelju provedenih postupaka javnih nabavki, zaključeni su sljedeći ugovori za radove i nadzor na dionicama: Rekonstrukcija M17.4-dionica ul. Kralja Tomislava; Izgradnja rotora na M6.1-raskrižje ul. Kralja Tomislava i Rudarske; Izgradnja M6.1-dionica Španski trg-Hotel Ero.

  Ugovor za radove i nadzor obuhvata tri projekta: Izgradnju novog kružnog toka na raskrižju ulica Kralja Tomislava i Rudarske, također izvršit će se rekonstrukcija četiri kolničke trake u ulicama K.Tomislava i Avenija te dogradnja vodovodnih i kanalizacijskih instalacija. I rekonstrukcija ulice dr. A. Starčevića (od hotela Ero – do Španskog trga) što podrazumijeva izgradnju saobraćajnice koja će imati četiri trake.

  Izabrani izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar

   Obzirom da radove na izgradnji novog kružnog toka (na križanju ulica K. Tomislava i Rudarske ulice) i rekonstrukciju ulice K. Tomislava treba koordinirati sa radovima na izgradnji glavnog desno-obalnog kolektora, isti će otpočeti nakon što se kolektorska cijev položi u trasu kružnog toka.

  Radovi na rekonstrukciji ul. Dr .A. Starčevića (od hotela Ero do Španskog trga) su u toku i isti neće dovesti do obustave prometa u ovoj ulici.

  Navode da može doći do kratkotrajnih obustava u pojedinim fazama gradnje ali bez većeg ili dugotrajnog uticaja na saobraćaj.

  Predviđena izgradnja četvero-tračne saobraćajnice sa razdjelnim “zelenim” otokom u kojem je nova javna rasvjeta i izgradnja pješačkih staza. Također i sadnja novih stabala obzirom da se postojeća moraju posjeći.

  Iako je projektom predviđeno uklanjanje devastiranog objekta stare željezničke stanice u ovoj fazi radova do istoga neće doći jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 8

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img