Promocija knjige o razbijanju predrasuda o osobama s invaliditetom ‘Krijesnice’

-

Promocija knjige “Krijesnice”, izašle u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, održat će se u hotelu Mostar u Mostaru u subotu, 27. ožujka u 17 sati, te u nedjelju, 28. ožujka u terminima od 11, 14 i 17 sati.

Glavni cilj ove knjige je podizanje razine svijesti društva o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, te razbijanje predrasuda i stereotipa o toj populaciji, priopćeno je iz Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.

“Navedeni cilj nastoji se ostvariti kroz životne priče koje su zapravo i sama tema knjige. Priče koje otkrivaju pravu istinu o borbama i pobjedama, razočaranju i ljubavi, rastancima i susretima, rutinama i promjenama, suzama i osmijesima, o onom što svijet drži normalnim i drugačijim. Uz ove priče ćete plakati, smijati se i promijeniti pogled na svijet”, navode i Matice.

Knjiga sadrži 21 priču prožetu crtežima djece s teškoćama u razvoju, raspoređenu u osam poglavlja. Autori priča su osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, njihovi roditelji, braća i sestre te ostali ljudi koji su dio njihovih života.

Osim u Mostaru, promocije će biti održane i u Čitluku, Ljubuškom, Stocu, Čapljini, Posušju, Tomislavgradu, Sarajevu, Tuzli, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Svi zainteresirani knjigu će moći kupiti 28. ožujka na recepciji Hotela Mostar, a sav prihod od prodaje knjige ide za pomoć i podršku osoba s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, stoji u priopćenju.

spot_img

Mostar vijesti