back to top

Premijer Nikšić s delegacijom Vlade FBiH u posjeti preduzeću „Igman“ u Konjicu: Namjenska industrija je okosnica razvoja

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić zajedno sa delegacijom u kojoj su zamjenik premijera i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, te ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, povodom obilježavanja 74. godišnjice postojanja privrednog društva „Igman“ d.d. Konjic, posjetili su danas ovo preduzeće.

Ovom prilikom razgovarali su sa generalnim direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorima kompanije, te obišli proizvodne pogone ove kompanije namjenske industrije, koja je u većinskom vlasništvu Federacije.

Premijer Nikšić s delegacijom Vlade FBiH u posjeti preduzeću „Igman“ u Konjicu: Namjenska industrija je okosnica razvoja

Delegacija Vlade informirana je o novim tehnologijama koje omogućavaju daljnji razvoj i konkurentnost ove fabrike na tržištu. Kako je istaknuto tokom obilježavanja godišnjice, Federalna vlada nastavit će pružati podršku u svim procesima koji se odvijaju u ovom preduzeću. Navedeno je da postoji dovoljno prostora za napredak, modernizaciju i unapređenje rada.

–  Mi smo danas, nakon sjednice Vlade, iskoristili priliku da obiđemo kompaniju „Igman“ koja obilježava 74 godine, što je zaista imponzantan jubilej. Posebno je impozantan kada pogledamo poslovne rezultate koji se ovdje ostvaruju. Naravno, kao čovjek iz Konjica, moram iskazati poseban ponos, jer su „Igman“ i namjenska industrija okosnica razvoja ovog grada. Osim ljudi koji rade u „Igmanu“ i njihovih porodica koji su direktno vezani uz ovu kompaniju, mnogo je kooperanata koji rade u Konjicu i to je ono što našu lokalnu zajednicu vuče prema naprijed. Ono što sa aspekta Federalne vlade, kao većinskog vlasnika „Igmana“, moram reći to je da smo zadovoljni sa rezultatima koje „Igman“ ostvaruje. Tu smo da zajedno stvaramo perspektivu i mogućnosti za dodatne ugovore i poslove, iako je i sada  „Igman“ kapacitiran. Zajedno ćemo sa suvlasnicima i dioničarima dogovarati dalje aktivnosti i stvarati perspektive da „Igman“ ostane okosnica razvoja Konjica, namjenske industrije Federacije, a usudio bih se reći i Bosne i Hercegovine – istakao je premijer Nikšić.

premijer nikšić s delegacijom vlade fbih u posjeti preduzeću „igman“ u konjicu: namjenska industrija je okosnica razvoja
Premijer Nikšić s delegacijom Vlade FBiH u posjeti preduzeću „Igman“ u Konjicu: Namjenska industrija je okosnica razvoja

Direktor Muratbegović kazao je da je „Igman“ Konjic, tokom 74 godine postojanja, bio i ostao okosnica razvoja sredine u kojoj posluje, gradeći poslovanje na filozofiji da se povjerenje i uspjeh postižu uvažavanjem tržišnih zakona i beskompromisnim ispunjavanjem ugovorenih obaveza.

– Kompanija i danas ima sa čim da se pohvali, prvenstveno sa 1.400 zaposlenih, koja je svojim radom učinila Konjic jednim modernim gradom. Radnicima koji su najveće bogatstvo „Igmana“, sa najvećim uvažavanjem, upućujem čestitku povodom godišnjice, uz poruku da i u godinama koje slijede ostanemo posvećeni misiji proizvodnje i distribucije proizvoda namjenske industrije po definisanim standardima kvaliteta, te da i dalje čuvamo i razvijamo našu fabriku – poručio je Muratbegović, upućujući želje da se 6. mart još dugo obilježava kao dan uspješnog poslovanja ovog preduzeća.

Današnjem obilježavanju godišnjice „Igmana“ prisustvovao je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

radiokonjic.ba/vladafbih

06.03.2024.

radiokonjic.ba

Popularno danas