Predstava “Identitluk” se u srijedu prikazuje u Narodnom pozorištu Mostar

-

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u srijedu, 31. marta, u 18 sati na rasporedu je predstava “Identitluk” u redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine.

Predstava “Identitluk”, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej “U ime identiteta”.

Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog:”čije je bolje?'”. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Glumačku postavu čine: Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muziku Husein Oručević.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen, prenosi klix.ba

spot_img

Mostar vijesti