Predsjednik Međunarodne rafting federacije Joseph Willis Jones uživao na raftingu na rijeci Neretvi 

Predsjednik Međunarodne rafting federacije (IRF) Joseph Willis Jones tokom dvodnevnog boravka u Konjicu, osim razgovora sa rafterima o unapređenju ove oblasti, uživao je i u raftingu na rijeci Neretvi.

Za radiokonjc.ba je razgovarao o svojim utiscima nakon raftinga.

„Otišao sam na rijeku, a da nisam unaprijed postavljao puno pitanja, jer ne volim otići sa nekim predubjeđenjem i unaprijed kreiranim očekivanjima.  Više volim da vidim vlastitim očima i lično iskusim“ – rekao je na početku razgovora Jones, koji je naveo da je cijeli svoj život rafter i da je bio na mnogo rijeka širom svijeta, tako da ima sa čime to uporediti.

„Dok smo se vozili prema početnoj tački, već je bilo zanimljivo i vidio sam stjenovite dijelove, što je uvijek dobra indikacija kada se radi o očekivanjima. Rijeka je sada nižeg vodostaja, ali i sa ovim nivoom ona je pogodna za rafting, a ono što me je prijatno iznenadilo je čistoća rijeke. Rečeno mi je da je voda za piće i naš vodič u čamcu je lično popio vodu“ – dodao je Jones, i potvrdio da je i on pio Neretvu.

Na naše pitanje da li je bio skiper u čamcu, Jones je odgovorio da nije i da ga to uvijek pitaju.

„Uvijek me pitaju da li hoću da budem skiper na čamcu, a ja uvijek redovno odbijam, jer sam htio da uživam u rijeci kao posjetilac, kao gost na čamcu, jer je to najbolji način da se uživa. Na taj način ja želim iskazati poštovanje  prema ljudima koji poznaju tu rijeku i koji nas vode na čamcu, nego da se ja ubacujem i preuzimam vođenje spusta“.

  Parlament FBiH: Prihvaćen Nacrt izmjena Zakona o zdravstvenom osiguranju

Predsjednik Međunarodne rafting federacije Joseph Willis Jones nam je izjavio da je bio zadivljen pogledom niz rijeku.

„Čim smo počeli sa spustom bio sam zadovoljan pogledom niz rijeku, to je fascinantno, i to je bio momenat kada sam požalio što nisam ponio foto aparat sa sobom. Sreća, pa drugi nose foto aparate, pa ću drugima pokazati gdje sam bio“ – rekao nam je Jones, dodavši na kraju da je teško da vam se rafting ne svidi i da je skoro nemoguće očekivati da će neko sa ove rijeke izaći iz čamca bez osmijeha na licu.    

Predsjednik Međunarodne rafting federacije Joseph Willis Jones uživao na raftingu na rijeci Neretvi 

Skiper predsjedniku Međunarodne rafting federacije na raftingu bio je iskusni konjički rafter Samir Krivić, koji je rekao da mu je bila velika čast da ugosti čovjeka koji je bio na više od 2000 rijeka u svijetu.

„ Imao sam pozitivnu tremu, na koji način da predstavim rijeku Neretvu, za koju tvrdim da je najljepša rijeka na svijetu. Ja sam siguran da je ovo potencijal koji je vrijedan pomena. Projektima koji su najavljeni sa njegove strane, i o kojima ćemo razgovarati kada ponovo dođe, otvaraju se razne mogućnosti za Neretvu, jer ona to zaslužuje. Mi koji radimo ovaj posao revnosno i dugo vremena smo zaslužili nagradu za svoj rad i mislim da se otvaraju vrata jednoj velikoj svjetskoj priči“ – rekao je Krivić za radiokonjic.ba.

  Plivački miting „Suljo i Mujo“; većina takmičenja održana, zbog nevremena nije održan maraton

radiokonjic.ba

foto: Samir Krivić

01.08.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi