Potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji obilaznice na Orlovači

 

U uredu gradonačelnika Livna danas je upriličeno potpisivanje ugovora JP Ceste Federacije BiH, kao investitora, s firmom Livnoputovi d.o.o. Livno i KTM Brina d.o.o. Posušje kao izvođačima radova. Ugovor je potpisan za izvođenje radova na izgradnji obilaznice u Livnu na magistralnoj cesti M15. Riječ je o obilaznici na Orlovači a koja povezuje magistralne ceste M15 od Sučića hrasta s magistralnom cestom M16 na Drinovoj međi. Kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo direktor JP Ceste Federacije BiH, Ljubo Pravdić riječ je o projektu započetom prije nekoliko godina.

„Potpisali smo ugovor za izgradnju prve faze zaobilaznice u Livnu. Ukupna dužina obilaznice koja će biti izgrađena je 2,9 kilometara. Ukupna vrijednost radova s PDV-om je 4, 55 milijuna konvertibilnih maraka. Radi se o kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj“, kazao je u izjavi za medije direktor Pravdić te dodao da je radovima na obilaznici predviđena i izgradnja i dva rotora i četiri raskrsnice te zatvoreni sistem odvodnje uz prikupljanje vode u separatore i odvod do recepijenta. Na dijelu trase predviđeno je i postavljanje rasvjete, istaknuo je.
Gradonačelnik Livna Darko Čondrić potpisivanju ugovora je nazočio u ulozi domaćina te je izrazio veliko zadovoljstvo skorašnjim radovima. „Ovo je veliki projekt za Livno. Znamo da je prometna povezanost jako važna za razvoj određenih sredina a posebno raduje činjenica da je riječ o obilaznici na Orlovači. Izgradnjom ceste otvaramo prostor i za investicije na tom području“, kazao je gradonačelnik.

  Oko Livna će biti izgrađena obilaznica vrijedna 4,5 miliona KM

Podršku kako ovom tako i sličnim projektima u Livnu dala je i zamjenica Predsjedavajućeg zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto. Zahvalila je svima na doprinosu za skorašnje otpočinjanje izgradnje putne infrastrukture s obilaznicom na Orlovači. Kazala je da je ovo danas jedan u nizu velikih projekata urađenih svih ranijih godina na području Livna i cijele Hercegbosanske županije:

“Ovaj projekt kao i svi drugi su doprinos kako u putnom i infrastrukturnom tako i u svakom drugom pogledu. Naš grad već odavno ima sve konture grada i u kulturnom i povijesnom a i u infrastrukturnom smislu na što sam ponosna. Vjerujem da ćemo zajedno sustavnim radom, kao što smo do toga došli i danas, jednom sustavnom politikom kroz naše institucije učiniti sve da naš grad i u budućnosti bude još razvijeniji na dobrobit svih naših stanovnika“ , kazala je Krišto. Rok za izvođenje radova na obilaznici na Orlovači prema potpisanom ugovoru je godinu dana.

URED GRADONAČELNIKA
Livno, 30. svibnja 2022.

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi