Posuška Glazbena škola na Koncertu odabranih

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, jednom od trajnih spomenika koji podsjećaju na velikog fra Didaka Buntića, u subotu 22. listopada je održan treći po redu „Koncert odabranih“. Na koncertu su nastupili vrsni glazbenici iz Širokog Brijega, Brotnja, Posušja, Mostara, Sarajeva i Zagreba, a odlični koncerti u programu 19. Didakovih dana također su održani u Zagrebu 18. listopada i Sarajevu 21. listopada.

Solisti, zborovi i orkestri su svojim nastupima oduševili mnogobrojne posjetitelje koncerata.

– Čast nam je i priznanje što je i naša škola sudjelovala u ovom veličanstvenom projektu. Dio tog projekta je i ovaj „Koncert odabranih“ gdje su učenici glazbenih škola iz Zagreba, Hercegovine i Bosne pokazali zavidnu razinu muziciranja. Naša učenica Karla Begić je izvrsnim muziciranjem izmamila pljesak publike i ovdje u Širokom brijegu i u Zagrebu i u Sarajevu, – rekao je ravnatelj Glazbene škole Posušje, prof. Ljubo Begić.

Iz ove glazbene ustanove zahvalili su se organizatorima i svim sudionicima na ljubaznosti i toplom prijemu u Zagrebu, Sarajevu i Širokom Brijegu. S obzirom da su posuški učenici po prvi put svirali koncert uz pratnju orkestra, uputili su sve pohvale orkestru i dirigentima.

Inače, na Koncertu odabranih u Zagrebu, Sarajevu i u Širokom Brijegu nastupili su: Glazbena škola Pavla Markovca Zagreb, Srednja muzička škola Sarajevo, Glazbena škola Široki Brijeg, Glazbena škola Posušje, Muzička škola I. i II. stupnja Mostar i Osnovna glazbena škola Brotnjo.

Svim izvođačima i posjetiteljima koncerta zahvalio se prof. Jure Sušac, član Organizacijskog odbora Didakovih dana, a HKUD Didak, organizator 19. kulturne manifestacije Didakovi dani, za sve sudionike koncerta pripremio je prigodne zahvalnice.

  [FOTO] Minimalan poraz Posušja na Mokrom docu

Objava Posuška Glazbena škola na Koncertu odabranih pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi