back to top

Odbojkaški klub “Konjic” učesnik GMS Kids festivala odbojke i zabave

Uspješna 2023.godina za OK Konjic

Članice Odbojkaškog kluba “Konjic” u protekloj 2023. godini učestvovale su na brojnim takmičenjima i ostvarile dobre rezultate. U toku su pripreme za 2. GMS Kids festival odbojke i zabave 2024. Odbojkašice iz Konjica u grupi su sa ekipama iz Širokog Brijega, Jablanice i Prozora, kazao je za Radio Konjic trener Odbojkaškog kluba “Konjic”, Haris Temin.

„Ove godine se OK Konjic odazvao pozivu i učestvovaće na drugom GMS Kids festivalu. Na ovom takmičenju pravo učešća imaju djevojčice 2012. godište i mlađe. U decembru i januaru nemamo takmičenja, treneri su se dogovorili da uz podršku GMS-a organizuju takmičenje, tako da smo odlučili i mi učestvovati“– kazao je trener OK Konjic, Haris Temin istaknuvši da su u toku treninzi i pripreme za predstojeće takmičenje.

„Malo su pomjereni termini treninga zbog održavanja turnira mjesnih zajednica u fudbalu. Imamo razumijevanja i prilagođavamo se. 21. januara bit ćemo domaćini Kids festivala na kojem će učestvovati 60-70 djevojčica. Široki Brijeg će dovesti i odbojkašice kadetskog uzrasta što je takmičenje na većem nivou“- naveo je Temin.

Haris Temin, trener Odbojkaškog kluba Konjic.

Trener Temin istaknuo je da je 2023. godina bila uspješna, a u 2024. godini planiran je nastavak takmičenja u ligi Srednjobosanskog kantona.

„Od oktobra do decembra takmičili smo se u Ligi SBK na kojem je učestvovalo 12 gradova, mi se takmičemo u tri starosne kategorije i veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Od 12 ekipa u svim kategorijama u prosjeku smo četvrto mjesto. Nastavljamo sa ligaškim takmičenjima u februaru, u maju mjesecu su turniri, 16. juna smo domaćini i organizatori velikog takmičenja povodom Dana Grada Konjica, ukoliko bude organizovanih ljetnih turnira na pijesku rado ćemo se odazvati.“– kazao je Temin.

Sve zaineresovane djevojčice mogu se učlaniti u Odbojkaški klub “Konjic”.

„Uvijek ima novih članica koje najčešće dolaze početkom nove školske godine. Stalnih članica je oko 40-50. Trenutno na treninge dolazi manje djevojčica zbog epidemije pljuskavica, zbog prehlade. Rado pozivam na upis, rad i trening za djevojčice svih uzrasta da bez plaćanja članarine dođu i probaju trenirati“- naveo je Temin.

Planirano je i osposobljavanje igrališta na vanjskom terenu za odbojku, sto bi značajno doprinijelo kvalitetnijem radu kluba, i nadamo se da će to biti i realizovano.

radiokonjic.ba

09.01.2024.

radio@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Popularno danas