Napreduju radovi na zgradi Radio Posušja

Radovi na nadogradnji objekta u kom je smješteno Radio Posušje idu prema planiranoj dinamici.

Nakon izgradnje vanjskog ulaza za suterenske prostorije i kat, tijekom ljeta uslijedilo je zidanje kata i postavljanje krovne konstrukcije. Cijelu zgradu očekuje izmjena otvora i postavljanje termofasade čime će se okončati faza grubih radova.

Podsjetimo kako je namjenski objekt za radijsku djelatnost sagrađen daleke 1984. i od tada, osim djelomične izmjene otvora na dijelu kojem je smješten radio, nije bilo većih vanjskih rekonstrukcijskih zahvata. Nužnost je prije svega bilo sanirati krov, koji je pod utjecajem atmosferskih prilika i protoka vremena bio pred urušavanjem. Tu se javio i problem vlaženja koje je pravilo velike poteškoće djelatnicima radija jer  je uzrokovao kvarove na opremi, a ovih nedaća nisu bili lišeni niti prostori braniteljske udruge smješteni u zapadnom dijelu zgrade.

Stoga je Općina Posušja, zajedno s partnerima, odlučila trajno riješiti ovaj problem podizanjem kata, čime se ujedno stvaraju uvjeti i za stavljanje u funkciju novih prostora za potrebe javnog sektora. O tome kako napreduju radovi danas se imao prilike uvjeriti načelnik Ante Begić, koji je obišao zgradu radija u pratnji vd ravnateljice ovog javnog poduzeća Marije Đerek i savjetnika načelnika Tomislava Čuture.

Sve ovo ide u prilog tome da skoru 40. godišnjicu ova najstarija radijska kuća u ŽZH, u društvu nekih novih sustanara, dočeka zasluženo u optimalnim uvjetima za rad.

  3 zastupnika iz Posušja ulaze u skupštinu ŽZH
Napreduju radovi na zgradi Radio Posušja
Napreduju radovi na zgradi Radio Posušja
Napreduju radovi na zgradi Radio Posušja
Napreduju radovi na zgradi Radio Posušja

Objava Napreduju radovi na zgradi Radio Posušja pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi