Na Boračkom jezeru počeo Kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH “Čuvari humanosti”

Jučer je na Boračkom jezeru otvoren tradicionalni kamp mladih Crvenog križa Federacije BiH “Čuvari humanosti” u okviru kojeg će volonteri prolaziti kroz edukaciju o klimatskim promjenama, prirodnim katastrofama i zdravlju u kriznim situacijama. Kamp je zvanično otvorio generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić, a mlade su pozdravili i sekretar Crvenog križa grada Mostara Alen Kajtaz i Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović . Za naš portal o kampu koji je u toku, govorila je sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović.

Šaha Kurtović, sekretarka Crvenog križa Konjic

“Na Boračkom jezeru je otvoren kamp Crvenog križa Federacije BiH “Kamp za mlade”, učestvuje dosta organizacija iz Federacije ima iz Vojvodine ima iz Republike Srpske. Ispred Crvenog križa Konjic imamo dvije volonterke Džana Macić i Maida Biber. Pozvali smo i ostale, ali kako su u toku odmori, mnogi volonteri nisu tu. Došao nam je i generalni sekretar Namik Hodžić, kolega iz Mostara Alen Kajtaz, koji su pozdravili mlade, poželjeli im da se lijepo zabave i naravno da nešto i nauče. Tema ove godine su klimatske promjene što je sada aktuelno, uglavnom, super im je program pripremljen. Mi smo se obratili mladim volonterima, zahvalili im se, a najvažnije je da se oni druže, to im je Crveni križ omogućio jer su to naši volonteri i zaslužili. Kamp će trajati do 15. avgusta”, kazala je sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović za radiokonjic.ba.

  Radovi na rekonstrukciji i proširenju džamije u Glavičinama počinju 10. augusta, otvaranje džamije planirano za 1. mart
na boračkom jezeru počeo kamp mladih crvenog križa federacije bih "čuvari humanosti"
Džana Macić i Maida Biber

radiokonjic.ba

10.08.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi