More
  VijestiMostarci se 'cijepili protiv korupcije'

  Mostarci se ‘cijepili protiv korupcije’

  Sudionici projekta “On my own – Neću štelu” u srijedu su na Španjolskom trgu u Mostaru organizirali “cijepljenje protiv korupcije”, podjelu promotivnog materijala, te predstavili izložbu likovnih radova nastalih u sklopu navedenog projekta.

  Na Španjolskom trgu su postavili i kutiju za skupljanje priča sugrađana vezanih za iskustvo s korupcijom kao i fotokabinu s ciljem fotografiranja prolaznika s antikorupcijskim porukama.  

  Prolaznicima su sudionici projekta nakon “cijepljenja protiv korupcije” dijelili zaštitne antikorupcijske maske, razglednice, letke, cekere itd.  

  – Cijepljenje protiv korupcije je besplatno. Cjepiva su nabavljena u velikom broju i prvi smo u zemlji koji su uspjeli doći do tih cjepiva. Nakon cijepljenja građani će dobiti potvrdu koja garantira da nema nikakvih nuspojava, zatim će dobiti rahat lokum ili bronhi bombone da malo bolje prodišu – kazala je novinarima Edisa Demić, koordinatorica projekta.

  Pritom je istaknula kako je cilj projekta “On my own – Neću štelu” osnažiti umjetnike, aktiviste i novinare da budu efektivniji u svojim nastojanjima da utječu na uključivanje ljudi u borbu protiv korupcije i da stvore prilike za sadržajne sinergije o raznim temama i na raznim lokacijama.

  – Cilj je projekta da grupa mladih ljudi, aktivista, pošalje poruku koliko je važno da se naše društvo pozabavi problemom korupcije. Također ideja mladih je da koriste moć umjetnosti da pošalju poruku da ipak umjetnost sa svojom orginalnošću treba biti prepoznata i kod nadležnih i da se kao jedan od jako važnih segmenata društva s većom pažnjom u budućnosti promatra – kazala je Demić.       

  Po njezinim riječima, korupcija je nažalost prisutna u svim sferama života. 

  – Istraživanja pokazuju da su BiH, Sjeverna Makedonija i Kosovo najlošije rangirani u Europi kada je u pitanju borba protiv korupcije. Nažalost, veliki broj građana i ne razumije šta je korupcija, jer smatra ako je nekome kupio poklon npr. učiteljici za 8. mart, da je i to navikavanje djece da se uvijek tako nekim poklonima dolazi do neke posebne bliskosti – istaknula je Demić.

  Korupcija je, dodala je, jedan od gorućih problema u našoj zemlji, ali i jedan od uvjeta za ulazak BiH u Europsku uniju, te bi se “po ovom pitanju trebalo malo podrobnije raditi”.

  – Mi koristimo moć umjetnosti i kulture kako bi ohrabrili borbu građana protiv korupcije – poručila je Demić.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img