Merhamet Mostar  u saradnji sa obrazovnim ustanovama u HNK-u prikupio 155.000 KM pomoći za ugrožena područja

Preko 155.000 KM za ugrožena područja Turske, Sirije, Maroka i Palestine

Danas je u Mostaru održan sastanak rukovodstva Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar sa predstavnicima  35 obrazovnih ustanova iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na sastanku je prezentiran rad Merhameta na području Hercegovine u posljednje tri godine, te prikazan dokumentarni film “110 godina Merhameta”.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unapređenja saradnje Merhameta i obrazovnih ustanova,  pozitivno je  ocjenjena dosadašnja saradnja, te iskazana spremnost za nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Prisutnima su se obratili predsjednik “Merhameta” MDD g. Kenan Vrbanjac i direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar g. Adnin Hasić koji su izrazili zahvalnost obrazovnim ustanovama za dosadašnju saradnju i podršku. Također prisutnima su se obratili član Upravnog odbora “Merhameta” Safet Oručević i muftija u penziji Seid ef. Smajkić.

Samo u 2023. godini u saradnji sa obrazovnim ustanovama Merhamet je na području Hercegovine prikupio pomoć u iznosu preko 155.000 KM za ugrožena područja Turske, Sirije, Maroka i Palestine, istakao je Hasić.

Svim učesnicima sastanka uručene su monografije Merhameta za potrebe školskih biblioteka.

Sastanku su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola, direktor Narodne biblioteke Mostar Omer Mičijević, generalni sekretar Univerziteta “Džemal Bijedić” Adela Hebibović, generalni Sekretar Merhameta Sidik Aždahić,  član Upravnog odbora  Safet Oručević, članovi Skupštine Merhameta: Salko Sokolović, Jasmin Pandur, Sabina Palić i Seada Kuštrić.

radiokonjic.ba

Merhamet RO Mostar

14.12.2023.

radiokonjic.ba

Popularno danas