back to top

Merhamet Konjic provodi akciju “Iftari i ramazanski paketi”

Regionalni odbor “Merhamet” Mostar zajedno sa osnovnim odborima i ovog ramazana organizuje akciju “Iftar i ramazanski paketi” na području Hercegovine. Merhamet Konjic, također, učestvuje u pripremi i distribuciji ramazanskih prehrambenih paketa i iftara postačima u stanju potrebe, te u organizovanju zajedničkih iftara u povratničkim džematima. Na području Konjica za vrijeme ramazana bit će podijeljeno 100 prehrabmeno-higijenskih paketa, kao i veliki broj iftara na kućne adrese, kazao je za radiokonjic.ba sekretar Osnovnog odbora Merhameta Konjic, Jasmin Ahmić.

“Ove godine nastavljamo akciju organizovanje iftara u povratničkim džematima, posebno u istočnoj Hercegovini. Mi u našoj narodnoj kuhinji u Jablanici pripremamo obroke i onda tim ljudima, povratnicima za koje možemo reći da su i zaboravljeni, posjetimo ih i uručimo obroke uz druženje. To je jedna lijepa priča. Osim toga, u toku ramazana, podijelit će se i oko 700 paketa korisnicima na području Hercegovine. Stotinu porodica u Konjicu, koji su u stanju potrebe, dobit će prehrambeno-higijenske pakete.”– kazao je Ahmić, dodavši da će od 14. marta početi akcija prikupljanja namirnica, koja je organizovana u saradnji s obrazovnim institucijama.

“Od četvrtka imamo akciju koju organizujemo u saradnji s obrazovnim institucijama, gdje ćemo postaviti naše kartonske bazene u koje će djeca moći da doniraju namirnice i higijenske proizvode.”- naveo je Ahmić.

Sekretar Osnovnog odbora Merhameta Konjic, Jasmin Ahmić.

Svi oni koji žele posredstvom Merhameta pomoći ljudima u potrebi mogu to učiniti uplatom sredstava, doniranjem prehrambeno-higijenskih proizvoda ili uručivanjem iftara na adrese.

“Merhamet djeluje tokom cijele godine, a prošle smo podijelili 600 paketa na području Konjica, to nije mali broj. Kompanija “Konjic karton” d.o.o. i ove godine donirala je 50 paketa za osobe u stanju potrebe pred ramazan što je bila lijepa uvertira. Pozivamo i sve druge ljude koji žele da pomognu, ili žele da vide na koji način mi dijelimo pakete i iftare da prisustvuju. Ponosan sam na ono što radimo”- poručio je Ahmić.

Potrebe korisnika Merhameta su različite.

“Mi imamo oko 150 porodica na području Konjica koje pomažemo. Nisu svi u istoj potrebi, nekome je potrebno donirati jedan paket mjesečno, a nekome je potrebno nekoliko puta godišnje. Svakako postoje i vanredne situacije kada se ljudi uslijed nekih nedaća javljaju Merhametu i tada smo mi tu da pružimo pomoć”- naveo je Ahmić.

Sredstva za akciju “Iftar i ramazanski paketi” moguće je donirati u Regionalnom odboru Merhameta Mostar i Osnovnim odborima Merhameta u Konjicu i Jablanici.

radiokonjic.ba

12.03.2024.

radiokonjic.ba

Popularno danas