Konjic: Predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, u septembru otvaraju sestrinsku firmu u Konjicu – danas potpisan ugovor o realizaciji projekta koji će omogućiti zapošljavanje 20 radnika

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, direktor italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl. Emanuele Verzegnassi i projekt menadžer firme “Eurosjaj” Konjic Admir Pekić potpisali ugovor o pokretanju sestrinske firme CO.VE. u Konjicu, koja bi trebalo da počne sa radom u septembru 2022. godine i omogući zapošljavanje 20 radnika.

“Grad Konjic nastoji biti na usluzi privrednicima i stvoriti povoljan poslovni ambijent za potencijalne investitore. Te mjere daju rezultate, što su na naše zadovoljstvo prepoznali predstavnici firme iz Italije koji su odlučili da investiraju u Konjic, nakon što smo im prilikom njihovog nedavnog boravka prezentirali sve ono što Konjic pruža kada je riječ o poslovanju”, izjavio je gradonačelnik Ćatić za radiokonjic.ba, nakon potpisivanja ugovora.

Gradonačelnik je dodao da su italijanske privrednike upoznali i sa susjednom općinom Jablanica i kako se nada da će uskoro italijanski privrednici proširiti svoje proizvodne kapacitete i na područje Jablanice, ali i drugih bh sredina.

Konjic: Predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, u septembru otvaraju sestrinsku firmu u Konjicu – danas potpisan ugovor o realizaciji projekta koji će omogućiti zapošljavanje 20 radnika

Admir Pekić, projekt menadžer firme “Eurosjaj” Konjic je izjavio da su prilikom nedavnog boravka u našoj zemlji predstavnici firme CO.VE Engineering Srl. odlučili da pokrenu firmu u industrijskoj zoni u Konjicu, je im se dopao ambijent.

“Otvaranje firme je započelo, radovi su započeli, potpisan je ugovor sa firmom “Eurosjaj” koja će iznajmljivati prostor i biti podrška, a s druge strane firma CO.VE planira da zaposli 20 radnika od septembra”, izjavio je Pekić.

  GSS Prenj: Posljednji dani obuke u Turskoj

Direktor italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl. Emanuele Verzegnassi je nakon potpisivanja ugovora izjavio da su nakon prve posjete Konjicu uvidjeli ljubaznost, susretljivost i organizaciju ljudi koji rade na tim projektima.

“Počinjemo investiciju naše firme u Konjicu i ono što smo pronašli ovdje je početak jedne lijepe priče. Krajem avgusta ćemo ponovo doći u Konjic sa potencijalnim investitorima iz Njemačke, Austrije i Italije da vide Konjic i Jablanicu i nadam se da će biti zadovoljni kao što smo bili i mi, i da ćemo privući te investiture, jer je bitno da ulažu u BiH, i da se ta priča nastavi”, izjavio je g. Emanuele Verzegnassi.

radiokonjic.ba

14.07.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi