More
  VijestiKinesko veleposlanstvo Mostaru doniralo opremu vrijednu 15.000 maraka

  Kinesko veleposlanstvo Mostaru doniralo opremu vrijednu 15.000 maraka

  Veleposlanstvo Narodne Republike (NR) Kine u utorak je Gradu Mostaru predalo donaciju u vidu zaštitnu opreme od covida-19, vrijednu oko 15.000 maraka.

  Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić kazao je kako je riječ o vrlo ozbiljnoj donaciji.

  – Uglavnom se radi o zaštitnim odjelima, maskama i ostaloj opremi koja je potrebna za pandemiju i koja će nam odlično doći s obzirom da se nalazimo u trećem valu, a svi smo svjedoci kako se radi o vrlo agresivnom i teškom valu. Oba doma zdravlja Grada Mostara još uvijek se vrlo uspješno bore, a ova donacija će nam dodatno pomoći u svemu tome – kazao je Kordić.

  Ovim putem još jednom je uputio apel građanima na pridržavanje svih propisanih mjera.

  – Opet ponavljam kako je riječ o jako ozbiljnom valu koji trenutno jako opterećuje i Dom zdravlja Stari Grad i Dom zdravlja Mostar. S veleposlanikom smo također razgovarali i o mjerama koje Kinezi poduzimaju i provode kada je u pitanju cijepljenje, s obzirom da su oni već ranije krenuli u tom smjeru, i želimo kontaktirati s njima kako bi vidjeli iskustva u vezi cijepljenja, a i kako bi se trebalo ponašati nakon cijepljenja i što nas očekuje – istaknuo je mostarski gradonačelnik.

  Veleposlanik Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Ping kazao je kako je “kinesko veleposlanstvo po potrebama Doma zdravlja Mostar i uz podršku Ureda Dragana Čovića odlučilo donirati navedenu opremu”.

  – Drago mi je što smo danas u Mostaru i što doprinosimo vašoj pobjedi nad koronavirusom. Nadam se kako ćete se što prije vratiti normalnom životu i gospodarskom razvoju – kazao je Ping.

  Dodao je kako se kineski narod trenutno također još uvijek bori protiv covida-19.

  – Svakog dana u kontinentalnom dijelu Kine ima više od 10 uvezenih slučajeva iz inozemstva, a novih lokalnih slučajeva više nemamo. Što se tiče borbe protiv pandemije, najvažnije je da bude discipline i da se poštuju preventivne mjere, kao i mjere za samoizolaciju, jer prevencija je iznad svega – istaknuo je kineski veleposlanik.

  Vršiteljica dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Mostar Kristina Bevanda kazala je kako je u jeku ovog jako teškog trećeg vala koronavirusa svaka pomoć dobrodošla.

  – Zaštitna oprema koju smo dobili je naše osnovno oružje za svakodnevni rad s covidom-19, a druga jednako bitna, a možda i bitnija stvar je vakcinacija, odnosno cijepljenje i očekivanje tih ozbiljnijih doza gdje bi mogli krenuti u masovno cijepljenje i pokušati se na taj način umiješati u ovaj treći val kako bismo ga, nadamo se, stavili pod kontrolu – istaknula je Bevanda.

  Dodala je kako je Dom zdravlja Mostar danas povukao prvi dio njihovog dijela doza Pfizer cjepiva, koja su dobila dozvolu za distribuciju.

  – Ostala cjepiva, ostatak koji je došao od AstraZenece i kinesko cjepivo još uvijek čekaju papirologiju, tako da bi u toku pet do šest dana trebali dobiti ostatak tih cjepiva. Ovaj tjedan je plan završiti cijepljenje zdravstvenih radnika i neki dio staračkih domova, iako smo mi skoro sve staračke domove koji su pod našom ingerencijom uspjeli cijepiti prvom turom AstraZenece koju smo dobili. Vrlo brzo očekujemo i masovno cijepljenje, pokušavamo sve pripremiti tako da smo na terenu i cijepimo ljude čim nam cjepivo stigne u ruke – kazala je Bevanda.

  Na današnjem sastanku gradonačelnika Kordića, veleposlanika Pinga i doktorice Bevande, osim o temi koronavirusa, razgovaralo se i o gospodarstvu u ovoj regiji, kao i o razvoju u smjeru Zračne luke i turizma grada Mostara.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img